צור קשר     10/09/2010

   מבזקים



גיא בכור כנס עסקי

ספינות אליטה אליטות

רמת הגולן

טנגו

מטוסי חיל האויר סוריה

באנר חמאס ותורת המשחקים

צבא לבנון Gplanet

חיזבאללה עתונות תקשורת ערבית

מגן השאה

תרופה למכה

6-2

ויינינגר קולנוע ישראלי

לא יאומן מה קורה בלבנון, והביקורת הנוראה על חיזבאללה ועסקת השבויים - הגדלת תמונה  לבנון
30/07/2008
המופתי הסוני של הר הלבנון קורע את המסיכה מעל פרצופו של חיזבאללה בביקורת חסרת תקדים, החושפת מה באמת קורה בלבנון. "חיזבאללה מסוכן ללבנון יותר מאשר לישראל, ואל לנו ליפול בפח העדתי (כלומר השיעי) הזה. טכסי קבלת הפנים לאסירים היו מוגזמים, מלאים בתעמולת חיזבאללה, שהוצג כגיבור, כמשחרר, וכמציל, שהשיג לכאורה מה שלא השיגו לפניו". מה אנו למדים מכך? (בתמונה: אלג'וזו יורה)
 לא יאומן מה קורה בלבנון, והביקורת הנוראה על חיזבאללה ועסקת השבויים


מאת ד"ר גיא בכור

עם כולו מריר, פסימי ומודאג מאוד מחיזבאללה, בעוד שטקס החזרת השבויים והגופות היה הצגת תעמולה זולה, הצגה גדולה של חיזבאללה למען מטרותיו הנלוזות והעדתיות" – הדובר הוא המופתי של איזור "הר הלבנון", ומבכירי המנהיגות הדתית הסונית בלבנון, השייח' מוחמד עלי אלג'וזו. הוא הראשון שפותח את הפה על חיזבאללה לאחר עסקת השחרור, ולמעשה חושף את כל תרבות השקר של הארגון השיעי, שאנו האמנו לה. הוא אינו מפחד. מדוע? כי בעקבות היחלשות חיזבאללה, פחות מפחדים ממנו.

 

בסדרת הודעות רשמיות (הוא מופתי, יש לכך חשיבות דתית רבה) וראיונות קובע השייח' אלג'וזו: "שחרור אסירים זה דבר יפה, אך שחררנו כמה אסירים בתמורה לכך שלבנון כולה הפכה עכשיו לאסירה בידי חיזבאללה. בידי הנשק הלא-חוקי של חיזבאללה ובידי ההשפעה האיראנית בלבנון".

והוא ממשיך: "מה פתאום להעביר גופות של אסירים פלסטיניים ללבנון? הרי אנו רוצים לשחרר את פלסטין, ואלה פלסטינים שמתו למען שחרורה, אז למה להעביר אותם ללבנון? ומה פתאום אנו המוסלמים מנהלים משא ומתן על גופות? למה אנחנו מחקים את היהודים חיקוי עיוור? זוהי בידעה (כפירה) חמורה, שאין לשתוק עליה. זה כבוד לאדם שהוא קבור, והאסלאם אוסר באיסור חמור להוציאו, במיוחד שהם קבורים בפלסטין, שהיא אדמה מבורכת. קובעת סונת הנביא: אין להוציא את הגופה בשום אופן. לא זכור מקרה שהנביא מוחמד הורה לעשות כן,אלא אם כן יש הכרח יוצא מן הכלל" (בכך רומז המופתי הסוני למוסלמיות לקויה של השיעים). "אז למה לא הניחו לגופות להישאר בפלסטין? איזה צורך מיוחד היה להוציאן?"

 

והוא ממשיך: "חיזבאללה מסוכן ללבנון יותר מאשר לישראל, ואל לנו ליפול בפח העדתי (כלומר השיעי) הזה. טכסי קבלת הפנים היו מוגזמים, מלאים בתעמולת חיזבאללה, שהוצג כגיבור, משחרר, ומציל, שהשיג מה שלא השיגו לפניו".

 

וההתקפה הקשה על חיזבאללה נמשכת: "על חיזבאללה להחליף את הדגל שלו מצהוב לאדום, בשל הדם הרב ששפך הארגון העדתי (כלומר השיעי) הזה בתוך לבנון, קודם כל ברמה המוסרית. וכי לא מספיק ללבנים שהם שותים דם, ועכשיו גם מארגון מתוך לבנון?"

 

והוא המשיך: "אין עוד מוקאוומה (כלומר התנגדות לישראל), אלא מיליציות שפושטות על חפים מפשע עם נשק שנועד לבצע פרובוקציה נגד המדינה, ולהפוך את הדברים מכף רגל ועד ראש (כלומר כוונתו להמליך את השיעים על הסונים, כמו בעיראק). זה אינו עוד נשק המוקאוומה, זהו נשק איראן, נשק עדתי במאה אחוזים, להשליט קבוצה אחת על ייתר הקבוצות. איך נסכים לכך?"

 

וממשיך אלג'וזו: "אני דוחה דחיה מלאה את הסיסמה של 'הנשק יגן על הנשק' " (אותה השמיע נסראללה באחד מנאומיו האחרונים, דהיינו נשק חיזבאללה יגן על הנשק של צבא לבנון). "זוהי סיסמה שקרית, שכן הם מבקשים מאיתנו שנכיר בנשק שכוון לצוואר שלנו, ללא כל הצדקה וסיבה שהרשתה להם זאת".

 

"לא האסירים ולא הגופות ימחו את הקלון על מה שהם (חיזבאללה) עשו בביירות, שכן פצעי ביירות עמוקים מאוד, זה היה הנשק ששחט את כבודנו. השפלה כזו של אנשים לא תישכח בכזו קלות, בצורה כה זולה ללא חשבון. לא יקנו אותנו בטקסי שחרור בטלוויזיה".

 

:"وثمة غرور شديد يشعر به حامل السلاح اليوم، ولكن هذا الغرور سيكون وبالا على صاحبه في القريب العاجل".

וסיים השייח' אלג'וזו, ממנהיג הדת הסוניים בלבנון: "אני מזהיר - מי שישחק באש בלבנון, האש הזו תשרוף אותו. יהירות נושא הנשק היום (כוונתו לנסראללה) תמיט קללה על בעליו, כבר בעתיד הקרוב".

 

 

*

 


מה אנו לומדים מן ההתקפה החריפה מאוד הזו?

פחות מפחדים מחיזבאללה, שכן הוא איבד את תמיכת רוב הלבנונים בכיבוש של מערב ביירות לפני חודשיים; מעמדו בשפל קשה. אנו למדים שהקרקע בוערת תחת השיעים ובעיקר חיזבאללה בלבנון, והם מרגישים זאת, שכן כבר לא כל כך מפחדים מהם ומהנשק שלהם. אנו למדים כי אכן, כמו שחזינו, שחרור השבויים שלנו היה קודם כל ובעיקר בשל אירועי ביירות, וכי בלבנון לא קונים את ההצגה המבויימת של חגיגות "הניצחון" על שחרור האסירים. אילו אותם חמישים אלף איש, שחיזבאללה מנדיד באוטובוסים מאירוע לאירוע. ממילא אין להם הרבה מה לעשות. אלג'וזו לא מהסס לחדד את ההבדלים בין הסונים, הישרים בעיניו, לבין דרכי ההתנהגות והפרשנות הזרות של השיעים. הוא הרי מופתי, וכאן הוא מנצל את עניין הוצאת הגופות כדי למתוח ביקורת דתית על חיזבאללה ולנגח בכך את השיעים.

 

האם לבנון מתקרבת למלחמת אזרחים? אני מסופק, שכן חיזבאללה הפנים את הנזק העצום שהוא גרם לעצמו, והסכים לשורה של עונשים עליו, למשל הנוכחות המצומקת שלו בממשלת האחדות.

 

את סיסמת ה"מוקאוומה", דהיינו פסאדת המלחמה בישראל, כבר פחות ופחות קונים. אלג'וזו הוא אדם פרטי, אך מאות אלפים חייבים לקבל את דבריו, בהיותו מופתי, פוסק הלכה. הנזק שגרם חיזבאללה לעצמו לפני שנתים במלחמה היה עצום, ועכשיו הוא אוכל את הפירות המרים של רהבתנותו וכישלונו. אכן, זהו "ניצחון אלוהי". כנגד חיזבאללה.

 

הנושא המרכזי שיעמוד על סדר יומה של הממשל החדשה בלבנון, וזו שתבוא בעוד שנה: פירוק הארגון מנשקו. מדוע דבריו של אלג'וזו חשובים? כי הם מעניקים לגיטימציה לתבוע בקול רם מן הארגון השיעי ההרסני הזה: התפרק מנשקך!




רק ב- Gplanet Prime: סודות הממשלה הלבנונית החדשה. איך היא מורכבת, ומה הסדר העדתי החדש במדינה? ולמה ויתר חיזבאללה על שני מושבים בממשלה? מה זה אומר?


למנוי חדש -
לחצו כאן

שימו לב, לחידוש מנוי יש פרוצדורה אחרת


 


הרכב ממשלת לבנון החדשה,  (מתוך - Gplanet Prime)




חיזבאללה בפתח שערי הגהינום. לאן יפנה?

מגורשת, מגורשת, מן ההיכל: על מות ה"מוקאוומה", ואיפה טעו הפרשנים?

הפתעות מלבנון ונסראללה "החדש". אז מה עם השבויים שלנו?

 




    הדפסת עמוד זה
   ומה על סדר היום?


המאמר הבא: המשך הסידרה הצבאית. חיזבאללה 2010: כמה הם מונים? מה יש להם? איפה הם מתפרסים, ומה נסראללה מתכוון לעשות? תמונת מצב כוללת ושונה. המאמר הזה הינו לחברי מועדון Gplanet Prime. 

כיצד קוראים את המאמרים הסגורים? מצטרפים אל החברים במועדון Gplanet Prime. ניתן להירשם -  כא ן. 
כדי לחדש את המנוי למועדון, יש להיכנס
כ א ן. 

מה מתכונת פרסום המאמרים באתר?
מאמר פתוח לכל, ומאמר לחברי מועדון Gplanet Prime, וחוזר חלילה. ניתן להירשם כאן, ולקבל התראה למייל על כל מאמר חדש שעולה.

אפשר לקרוא חומרים נוספים של ד"ר גיא בכור בדף קוראי Gplanet בפייסבוק. מצטרפים שם בלחיצה על המילה "אהבתי".

מי שלא הצליח להירשם מסיבה כלשהי למועדון Gplanet Prime, או שיש לו שאלה, מוזמן לפנות ישירות אל ד"ר בכור דרך "
צור קשר", והוא יטפל בעניין.

להדפסה ידידותית של כל מאמר, או לשלוח אותו לחבר - קיימים כפתורים לכך בתחתית כל מאמר.

  ◄ לאכול נחשים בעזה, וה..
  ◄ אסנה הזאבה, והפלת המ..
  ◄ סוד האגם הנעלם, עינו..

   רשימת קטגוריות
GPLANET PRIME
טרור ובטחון
י ש ר א ל
איראן
פ ר ש נ ו ת
כסף וכלכלה
ההגדה לבית בכור
המזרח התיכון
מדד האיומים הבטחוניים
חוקי המזה"ת
תקשורת
תוכן הגולשים
אורחים באתר
בג"ץ חדש לישראל
לילה מוראד
תור הזהב לישראל
החרמון גולן
איראן תמונת מצב
אום כלתום והזמר הערבי
תודה,נסראללה
אגם החולה איכות חיים
סודו של הנילוס נהר מים
Jewish Europe
סוד האותיות האבודות

אתר האקטואליה והפרשנות של ד"ר גיא בכור- Gplanet        
                                                                                                   

תנאי שימוש   |   על האתר
כל הזכויות שמורות ©

נבנה ע"י שופ סנטר,בניית אתרים אחסון אתרים