ערוץ ההרצאות
ד"ר גיא בכור
Gplanet
Gplanet
התחברות
  • שלום 
    • המינוי
    • עריכת פרופיל
    • תשלומים
    • התנתק
  • ניווט
    • ערוץ ההרצאות
    • מבזקים
    • הסכתים
    • המאמרים הגדולים בסדר כרונולוגי
    • המזרח התיכון
    • מדד האיומים הבטחוניים
    • עתיד אירופה
    • ללמוד את סודות ההצלחה
    • פרשנות
    • פנקס אקטואליה
    • ישראל
    • טרור וביטחון
    • כלכלה
    • חדשות
    • חוקי המזרח התיכון
    • בונים את ישראל
    • חשיבה אסטרטגית
    • חשיבה היסטורית
    • חשיבה אמנותית
    • האוטוביוגרפיה הנכתבת
    • מה חשוב
    • תקשורת
לא נמצאו תוצאות
הצג את כל התוצאות
  • צור קשר
שבת, 10 במאי, 2025
י״ב באייר תשפ״ה
הסכתים
ניוזלטר
הזמנת הרצאה גיא בכור
Gplanet
    • המינוי
    • עריכת פרופיל
    • תשלומים
    • התנתק
התחברות
מבזקים
פיצוח חכמת הערבסקה בביירות: פואד סניורה ונשק החולשה

פיצוח חכמת הערבסקה בביירות: פואד סניורה ונשק החולשה

11/05/2008
שתףבדוא"לברשת X
שלח בוואטסאפ


מאת ד”ר גיא בכור

הביטו בערבסקה: זו אמנות המזרח התיכון, האמנות הפלסטית שלו, כמו גם הפסיכולוגית. בערבסקה אין הרבה קויים ישרים, אלא שהכל בה מתפתל, מתעגל וחוזר על עצמו. באיזור שלנו מי שפועל בקו ישר פועל נגד החוקים. מי שמתפתל עם הערבסקה, לעומת זאת, יזכה לחסותה ולתמיכתה. נסראללה פעל בקו ישר, ולכן נפגע, ומיהר להתקפל. פואד סניורה שיחק בערבסקה לטובתו. הוא רכב על הכללים הלבנוניים והצליח. איך הוא עשה את זה?


 


 





כבר כתבתי כאן בעבר מספר פעמים, איך הפך ראש ממשלת לבנון פואד סניורה לדמות נערצת על האתר שלנו; כיצד ידע לתמרן את כל מתנגדיו ואויביו באמצעות כלי נשק שאנחנו בישראל אפילו לא יודעים שהוא קיים: החולשה; כיצד הופכים חולשה לעוצמה.




◄נסראללה בצרות, וכיצד תימרן אותו סניורה בסיבוב הקודם

◄הצגה בגבול הצפון

◄נשף תחפושות בביירות



אנו הרי רגילים לטפל בכל בעיה בברוטאליות, בנשק, באלימות, זו הרי פותרת עבורנו את כל הבעיות, ראו איך אנו פותרים בהצלחה את הבעיות שלנו בעזה! תנו לסניורה לטפל בבעיית עזה, ותראו תוצאות. בצעתי פעם הקבלה בין ראש הממשלה אולמרט לסניורה. שניהם הרי הפכו את החולשה לכלי הנשק החזק ביותר שלהם.


 


הכוחנות הריקה מתוכן אינה שיטתו של סניורה, ממש לא. עדות לתפיסה השונה שלו ראינו באתר כבר בדצמבר 2006, כאשר מקרה דומה לזה של היום התרחש כבר אז: עשרות אלפי לוחמים ואזרחים שיעים הקיפו את ארמון הממשלה בביירות. סניורה לא התעמת איתם, חס וחלילה. הוא גם לא שיסה בהם את צבא לבנון, מה פתאום. הוא המתין. כמה זמן הם יקיפו את הארמון? ואכן, הממשלה שלו ממשיכה וחזקה. המפגינים התפזרו כבר מזמן. נסראללה הבין אז שסניורה יותר מתוחכם ממנו.


 


בדיוק אותו הגיון עבד גם בסבב הזה, וכמו אז, גם עכשיו, התקשורת שלנו לא הבינה דבר ממה שמתרחש, ואיתה הציבור הישראלי המגשש באפילה, מופחד ומוטרד.


 


מסתבר שרשת התקשורת שפרס חיזבאללה מאוד חשובה לו, עד כי שוב שלף מן המותן, כמו בהצהרותיו לאחר חיסול עימאד מורנייה. ובכן, נסראללה ביצע טעות, ושלח את לוחמיו עם נשק לכבוש איזורים סוניים במערב ביירות, ובכך להפעיל לחץ על הממשלה. זו היתה טעות אופיינית לנסראללה, שמרבה לשגות בזמן האחרון.


 


כלל ברזל בלבנון: אסור להיכנס לאיזורים שאינם שלך. אסור באיסור חמור לשיעים להיכנס ככוח אזרחי או צבאי לאיזורים סונים, דרוזים או נוצריים. מי שנכנס, מחליש את עצמו, ונסראללה שגה, והתעלם מן הכלל הזה. בכך שיחק כמובן לידי סניורה. זיכרו זאת, הדבר נכון גם לגבינו. ביום שנכנסנו ללבנון, החלשנו את עצמנו, הדבר היה ב1978, 1982 ו-2006. זהו כלל ברזל. כך אנו הכנסנו את הנוצרים לאיזורים דרוזים, את הדרוזים לנוצריים, נוצריים לשיעים ועוד, וספגנו מכה קשה, כי פעלנו נגד הכלל. והכלל אינו סולח!



כדי להבין זאת יש לזכור את לקח מלחמת האזרחים האחרונה בלבנון שהיתה קשה ואכזרית, ואת השינוי החשוב שהכניסו לחוקה החדשה, והנקרא “החיים במשותף”.



◄מהו עקרון “החיים במשותף”? על עוד פגישה מבהילה בביירות עם העבר
 


האין הכלל הזה נכון גם לגבי הבעיה הפלסטינית שלנו? אסור לנו להיכנס לאיזורים פלסטיניים, כי אז אנו נחלשים ושוקעים, ואסור להם להיכנס לאיזורים שלנו, למשל בפיגועי התאבדות, כי אז הם נחלשים בדעת הקהל בעולם ונחלשים. הבנתם.


 


עוד כלל ברזל בלבנון, שהגיע הזמן שנבין אותו: איש אינו מעוניין שם במלחמת אזרחים, ולפיכך כל הפרשנויות אצלנו שדיברו על מלחמת אזרחים שפרצה או תפרוץ, משוללות יסוד. נסראללה יכול ליזום הפיכה גדולה, אך מה הוא ירוויח? מדינה מפורקת, במלחמה כוללת, עם  עדות נוטרות נקם. ועל מה הוא ישלוט?


 


מה היינו אנחנו עושים במקרה כזה כפי שקרה בביירות? ברור. ממהרים לשלוח את הצבא נגד חיזבאללה. לזה בדיוק ייחל נסראללה, שצבא לבנון יופעל נגדו, ובכך היתה נכנסת ממשלת סניורה לפח שטמן לה. הוא היה מציג את עצמו כקורבן, ואת ממשלת לבנון כבוגדת. הוא יודע שצבא לבנון לא מסוגל לחסל אותו, בקושי להזיק לו.


 


אבל סניורה עשה בדיוק את ההיפך, וכך צפוי היה שיעשה: הוא המתין, ובכך הדהים את אויביו. בכך נאלץ נסראללה להילחם כנגד הכללים, וזה כבר גדול ממידותיו.


 


נזקי חיזבאללה המיידיים: השיעים חדרו בסוף השבוע לאזורים סוניים, דרוזיים בשוף ומעט נוצריים, ובבת אחת איחדו את כל הלבנונים שאינם שיעים – כנגדם. השיעים יצאו נגד כלל הברזל, ונפלו למלכודת של סניורה. וכך, במקום שסניורה ייפול למלכודת של נסראללה, ההיפך קרה!


 


בכך גם הוכיח סניורה את טענתו, שחיזבאללה יכוון את הנשק שלו כלפי הלבנונים קודם שיעשה זאת נגד ישראל. אכן, זה הוכח בסוף השבוע, כדבר הזה לא קרה מאז סוף מלחמת האזרחים בשנת 1989.


 


כל הדוברים של הממשלה קיבלו עכשיו טיעון-נשק חדש: נסראללה יפנה את הנשק שלו כלפי פנים ולא כלפי חוץ, עובדה שעשה את זה עכשיו. זהו כלי נשק רב עוצמה, שמחליש מאוד את חיזבאללה ואת זכות הקיום שלו. מציג אותו כגורם חוץ-לבנוני, בלתי לגיטימי, טרוריסטי, משרת אינטרסים זרים. מה שביקש נסראללה לכפות על סניורה, כפה האחרון על נסראללה.


 


מה עשה בעצם פואד סניורה? הוא השתמש בנשק החולשה. הוא יודע שתגובה צבאית מוגזמת שלו תשחק לידי חיזבאללה. הוא פשוט נכנע לכאורה, הודיע שעל העולם להציל את לבנון מידי איראן וחיזבאללה, והמתין. אצלנו כמובן מיהרו לבזות ולהספיד אותו, ורק אני התפעלתי בשקט מן המהלך. זו אמנות המזרח התיכון. איזה יופי.


 


הוא הרי עשה לנו בדיוק את אותו דבר במלחמת לבנון האחרונה, כאשר בכה לעיני המצלמות. מדוע עשה זאת אז? כדי לשפר את טיוטת הפסקת האש לטובתו. ואכן, שרי החוץ הערביים, שבקרבם בכה סניורה, מיהרו לשלוח משלחת לאו”ם, בראשות מזכיר הליגה הערבית עמר מוסא, והם שיפרו את הטיוטה, שנקראה אחר כך החלטה 1701, לטובתו .


 


בכל המקרים האלה סניורה הצליח: הוא גירש את הסורים באמצעות טקטיקת החולשה, הוא ניצח אותנו באמצעות החולשה, והוא בולם את חיזבאללה.


 


באשר לרשת התקשורת של חיזבאללה: אכן, ממשלת לבנון הודיעה כי לא תפרק אותה. אגלה לכם: היא גם לא התכוונה לפרק אותה. בלבנון אף פעם לא יעשו דבר פוזיטיבי מוחלט כזה, זה הרי נגד הכללים. הם כבר יגיעו להבנות חדשות איך להפעיל אותה, מתי, ועל ידי מי. העיקר הוא הזרקור הענק שהציב סניורה על הרשת הזו, שכל העולם מודע לה עכשיו. ובאשר לממונה על שדה התעופה שעבד בשביל חיזבאללה, ובכן בלבנון אף פעם לא מפטרים, וגם לא יפטרו אותו. פשוט יציבו מישהו מעליו, שישגיח עליו. זו השיטה הלבנונית. הבנו.


 


ובכל זאת משהו מטריד אותי מאוד. העובדה שכל פעם אנחנו יוצאים טמבלים וזרים מוחלטים במזרח התיכון שסביבנו. לא נורא, הפעם אנחנו בסירה אחת עם נסראללה, שכמובן נאלץ להתקפל ולחזור בו לאחר שספג כל כך הרבה נזקים. הוא חזק צבאית, בזה אין כל ספק, אך הפוליטיקה והכללים הלבנוניים חזקים ממנו. הוא הבין. עד לפעם הבאה. 

כדֵי שנפנים, אנא, שלחו את המאמר הזה לחברים. עושים זאת באמצעות הכפתור המלץ לחבר, כאן למטה. למצטרפים החדשים לאתר, ניתן להירשם, ולקבל את המאמרים ישירות אל המייל שלכם.


◄על התבוסתנות הישראלית: הזייה ושמה נסראללה

◄חיזבאללה לקח את ביירות כבת ערובה, אך אינו שובר את הכלים

image_print
נתחשלחצייץ
מאמר קודם

פרשנות דחופה: חיזבאללה לקח את ביירות כבת ערובה, אך אינו שובר את הכלים

המאמר הבא

מחדל שערורייתי בעזה מוביל לגשם של קסאמים על ערי ישראל

המאמר הבא
מחדל שערורייתי בעזה מוביל לגשם של קסאמים על ערי ישראל

מחדל שערורייתי בעזה מוביל לגשם של קסאמים על ערי ישראל

חדשות אחרונות

מלחמת יום הדין בין הודו לפקיסטן – נהרות החיים והמוות?

מלחמת יום הדין בין הודו לפקיסטן – נהרות החיים והמוות?

09/05/2025
🟠🟠 ג’יפלאנט הוריד את מחירי המינוי. למה להצטער אחר כך?

🟠🟠 ג’יפלאנט הוריד את מחירי המינוי. למה להצטער אחר כך?

08/05/2025
היסטוריה: האם קמה בפועל המדינה הדרוזית העצמאית? מהם גבולותיה? ואיך נראית “סוריה”?

היסטוריה: האם קמה בפועל המדינה הדרוזית העצמאית? מהם גבולותיה? ואיך נראית “סוריה”?

07/05/2025
מאה ימים לכהונת הנשיא טראמפ –  גן עדן או גיהנום? אפשר לצפות עכשיו בהרצאה המלאה

מאה ימים לכהונת הנשיא טראמפ – גן עדן או גיהנום? אפשר לצפות עכשיו בהרצאה המלאה

07/05/2025
האם שורטטו הלילה הכללים בין צה”ל לטורקים בשטח “סוריה”? אז מיהו שליט “סוריה”?

האם שורטטו הלילה הכללים בין צה”ל לטורקים בשטח “סוריה”? אז מיהו שליט “סוריה”?

03/05/2025
ארה”ב משנה שיטה כדי לחנוק את איראן? ומה צפויה להיות התוצאה?

ארה”ב משנה שיטה כדי לחנוק את איראן? ומה צפויה להיות התוצאה?

02/05/2025
ישראל תוקפת להגנת הדרוזים ב”סוריה”. מלחמת האזרחים שם חזרה? אנחנו בפנים?

ישראל תוקפת להגנת הדרוזים ב”סוריה”. מלחמת האזרחים שם חזרה? אנחנו בפנים?

30/04/2025
לקראת מלחמת העולם השלישית: המוות המוזר של נאט”ו?

לקראת מלחמת העולם השלישית: המוות המוזר של נאט”ו?

29/04/2025
  • 54.1k Fan

להירשם לניוזלטרים כדי לקבל עדכונים ראשונים!

Gplanet

  • הצהרת נגישות
  • תנאי שימוש
  • על האתר

© כל הזכויות שמורות
Gplanet - אתר האקטואליה והפרשנות של ד"ר גיא בכור.
אחסון אתרים: הוסט סנטר - בניית אתרים בוורדפרס

לא נמצאו תוצאות
הצג את כל התוצאות
  • דף הבית
  • החשבון שלי
  • הרשמה
  • קטגוריות
    • ערוץ ההרצאות
    • מבזקים
    • הסכתים
    • המאמרים הגדולים בסדר כרונולוגי
    • המזרח התיכון
    • מדד האיומים הבטחוניים
    • פרשנות
    • עתיד אירופה
    • פנקס אקטואליה
    • ישראל
    • טרור וביטחון
    • כלכלה
    • חדשות
    • חוקי המזרח התיכון
    • בונים את ישראל
    • חשיבה אסטרטגית
    • חשיבה היסטורית
    • חשיבה אמנותית
    • תקשורת
    • האוטוביוגרפיה הנכתבת
    • מה חשוב
  • צור קשר
  • ניוזלטר

© כל הזכויות שמורות
Gplanet - אתר האקטואליה והפרשנות של ד"ר גיא בכור.
אחסון אתרים: הוסט סנטר - בניית אתרים בוורדפרס

דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

הצהרת נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס