ערוץ ההרצאות
ד"ר גיא בכור
Gplanet
Gplanet
התחברות
  • שלום 
    • המינוי
    • עריכת פרופיל
    • תשלומים
    • התנתק
  • ניווט
    • ערוץ ההרצאות
    • מבזקים
    • הסכתים
    • המאמרים הגדולים בסדר כרונולוגי
    • המזרח התיכון
    • מדד האיומים הבטחוניים
    • עתיד אירופה
    • ללמוד את סודות ההצלחה
    • פרשנות
    • פנקס אקטואליה
    • ישראל
    • טרור וביטחון
    • כלכלה
    • חדשות
    • חוקי המזרח התיכון
    • בונים את ישראל
    • חשיבה אסטרטגית
    • חשיבה היסטורית
    • חשיבה אמנותית
    • האוטוביוגרפיה הנכתבת
    • מה חשוב
    • תקשורת
לא נמצאו תוצאות
הצג את כל התוצאות
  • צור קשר
יום ראשון, 11 במאי, 2025
י״ג באייר תשפ״ה
הסכתים
ניוזלטר
הזמנת הרצאה גיא בכור
Gplanet
    • המינוי
    • עריכת פרופיל
    • תשלומים
    • התנתק
התחברות
מבזקים
בחזרה לאוסלו: רבע מליון שוהים בלתי חוקיים בישראל . בעייה קיומית

בחזרה לאוסלו: רבע מליון שוהים בלתי חוקיים בישראל . בעייה קיומית

04/05/2009
שתףבדוא"לברשת X
שלח בוואטסאפ


מאת ד”ר גיא בכור

בחסות השקט היחסי ביו”ש, ותחת ממשלה “ימנית”, חזרנו לימים האפלים ביותר של תהליך אוסלו, כאשר מדינת ישראל מוצפת מחדש בעשרות אלפי פלסטינים שוהים בלתי חוקיים (שב”חים), והשיטפון הולך וגובר. כמה כאלה נמצאים ברגע זה בישראל? עשרות אלפים? מאתים אלף? איש אינו יודע. לפי אמדן הבנק העולמי, בשנת 2005 שהו מדי יום בישראל בממוצע 18,600 פועלים ללא היתר. באותה שנה עצר משמר הגבול לבדו, מבלי להכליל את הצבא והמשטרה, 148,417 פלסטינים ללא היתר (חלקם נתפסו ושוחררו מספר פעמים). כיום, בשנת 2009 המספרים כפולים ואף יותר מכך. רובם באים לעבוד, מיעוטם מחבלים. לא היינו נזכרים בשיטפון השקט, לולא דקירת חייל בקו 67, אתמול ברמת גן, בידי פלסטיני שב”ח.


 


היכן הם נמצאים? אין עיר או כפר בארץ שאין בו שב”חים, ברמת גן, גבעתיים, תל אביב, חולון, בני ברק, פתח תקווה, חיפה, ערי הצפון, ערי הדרום. בכל מקום. כמובן בערים ובישובים הערביים, שם חלקם מתגוררים, בתנאים עלובים.


 


מעבר לשיקולים הביטחוניים קיים שיקול פסיכולוגי: הם בזים לישראל, הפרוצה לרווחה בפניהם, ובאיזור הזה למי שאין כבוד, אחרים גם לא יתנו לו כבוד. ואנחנו, שוב, נתפסים כמדינה בלי כבוד.בלי גבולות מסודרים, בלי מעברים, בלי דרכונים. הכל פרוץ.


 


יש שלוש קבוצות עיקריות של שב”חים בישראל:


 


הראשונה, אילו שב”חים ותיקים, רובם פלסטינים מירדן בכלל (שהגיעו כ”תיירים”), שהשתכנו ב- 15 השנים האחרונות בערים ובכפרים הערביים, הולידו ילדים, וכך הם חיים – ללא תעודות, ורשמית אינם קיימים. אך ילדיהם בעלי אזרחות ישראלית מלאה. כאלה יש אלפים רבים. איש אינו יודע כמה. מדוע איש אינו טורח לגרשם חזרה לירדן?


 


השניה, מחפשי העבודה, וכאלה יש עשרות אלפים ביום. כאשר התל”ג לנפש ביו”ש הוא כאלף דולר, וכאן 30 אלף, השיטפון ברור. תארו לעצמכם שצרפת שוכנת לצד מרוקו, עם גבול פתוח, מה היה קורה. וכדי להגיע לעבודה (או לטרור) בישראל, כל הדרכים כשרות.


 


זו תעשיה, שבה העברה של פלסטיני נעשית תמורת כ- 300 שקלים, לעיתים מאות מטרים בלבד. רק לאחרונה נעצרה כנופיה של מבריחים, שהרוויחה 1.2 מליון שקלים בחודש (נטו כמובן, אין כאן מיסים) כשהבריחה יותר מ- 300 פלסטינים ביום מן השטחים למזרח ירושלים. מירושלים הם כבר נוסעים חופשי הלאה. השב”חים הם הפועלים של ערביי ישראל, בין הייתר של הבדואים. כיוון שהדור הצעיר בשבטי הבדואים אינו מעוניין לרעות עוד את הצאן, מועסקים בכך שב”חים מהר חברון.


 


החודש עצרה משטרת ירושלים פלסטיני שנהג ללא רשיון והתנגש ברכבים במרכז העיר. ברכב הוואן שלו  התגלו יותר מ- 30 שוהים בלתי חוקיים (!)


במקרה אחר עצרו אנשי מג”ב מיכלית סולר שהנהג הסתיר בתוכה 25 שוהים בלתי חוקיים שבאו מצפון השומרון. הנהג, ערבי מהכפר עיסוויה במזרח ירושלים, קנה את המכלית במיוחד כדי להביא את השב”חים ואף קדח בתחתיתה חור, שדרכו נכנסו ויצאו השב”חים. המנהרות, מסתבר, הן לא נחלתה היחידה של עזה: במבצע לאיתור שב”חים), שנערך בפתח תקוה, נחשפה מנהרה אשר נחפרה מאחורי אחת הבאסטות בשוק הסיטונאי בעיר, ובה לא פחות מ-47 מזרונים זה לצד זה. המקום שימש למגורי שב”חים.


מי שמצטיין בהברחות אילו הפלסטינים תושבי מזרח ירושלים. הם נהנים הרי משני העולמות: הם גם פלסטינים וגם ישראלים. גם שותפים לאתוס הפלסטיני, גם מקבלים ביטוח לאומי. אז למה לא להפוך זאת לעסק?


ישראל השקיעה מליארדי שקלים בהקמת גדר הביטחון, כדי לבלום את התופעה הזו, אלא שהודות לבג”ץ הגדר הזו עד היום לא הושלמה, יותר משמונה שנים. כך ישראל גם שפכה מליארדי שקלים, גם זכתה בגינויים בעולם כולו, וגם אינה משתמשת כראוי בגדר הזו. בחלק מהמקומות הפלסטינים קופצים מעליה בגלוי, למשל ליד ענתא, בהעדר אכיפה.


הקבוצה השלישית אילו פלסטינים המתחתנים בנישואים פיקטיביים, וכאלה יש אלפים רבים. ערבייה ישראלית שלא התחתנה, נישאת לצעיר פלסטיני. הוא יודע שלא יקבל אזרחות ישראל (בזכות הוראת השעה האוסרת זאת, אך עכשיו בג”ץ “בוחן” את החוק הזה, שוב) אך ילדיו יקבלו. התופעה הרבה יותר עניפה בכיוון ההפוך: גברים ערביי ישראל ש”קונים” נשים פלסטיניות, אחת, שתים ושלוש. מחיר פלסטינית ב”שוק” הנורא הזה, נע סביב 3,500 ₪, ויש מאות מקרים כאלה בשנה. כאשר ביקשה משטרת ההגירה לבחון את כשרות הנישואים האלה, הקים ח”כ אופיר פינס קול זעקה רמה, על כי בחינה כזו מתקיימת רק “במשטרים חשוכים“, כאילו בארצות הברית אין בדיקות כאלה הנעשות מידי יום.


בכלל, אופיר פינס, בשנות אוסלו גם שר הפנים, מצטייר כמגן השב”חים הגדול. באחרונה התבקשה ועדת הפנים בכנסת להאריך את “חוק השב”חים” בחמש שנים. החוק מונע התאזרחות למי שהסתנן לארץ. אך פינס לחץ, והחוק מוארך רק בשנה. עוד דוגמה: בהוראת שעה מוענקת סמכות מנהלית לשוטר להשבית רכב של מי שחשוד בהסעת שב”ח למשך 30 יום. פינס לחץ, והוראת השעה צומצמה להשבתת רכב בשטחי ישראל בלבד, ול- 48 שעות במקום 30 יום. שחלילה פרנסת המסיעים הבלתי חוקיים לא תקופח..



מדוע הם נוהרים לישראל? כי אין להם מה להפסיד. אם יתפסו, ייחקרו, ויועברו ליו”ש, משם יחזרו לארץ – כבר למחרת. העדר מדיניות ישראלית ברורה, תחלופה מהירה של שרים ובעלי תפקידים, חוסר רצון להתעסק עם הנושא, בלבול בין מערכות אכיפה שונות, ובתי משפט מקלים, כל אלה הופכים את נושא השב”חים לבעיה קיומית של ישראל.



שופטים רבים תופסים זאת אצלנו כדבר לא בעייתי: לדוגמה, בית משפט השלום בירושלים גזר באחרונה רק 350 שעות “לתועלת הציבור” על שוטר מג”ב בן 24 שהורשע בהברחת פלסטינים ללא אישורים מתאימים, במחסום בו ששירת.



במהלך שנת 2007 נפתחו 3,630 תיקי חקירה נגד מסיעים של שב”חים. מתוך סך התיקים שנפתחו,  1,628 תיקים נסגרו על ידי המשטרה (מעל ל-40%) מחוסר ראיות או “מחוסר עניין לציבור” (לשימת לב הפרקליטות: לציבור יש עניין עצום בכך). בסך הכל התקבלו 765 גזרי דין נגד מסיעי שב”חים בשנת 2007, מתוכם רק על 445 נאשמים נגזרו עונשי מאסר בפועל. מתוך אלפי מקרים, רק 445 קיבלו מאסר, וגם זה לא ממש יוצר הרתעה.



ישראל חזרה להיות שקופה בעיני ארגוני הטרור. חלק מן השב”חים הם תצפיתנים, דווחים, או מפגעים בעצמם. בשנה שעברה תכננו שני שב”חים להרעיל סועדים במסעדה ברמת גן באמצעות רעל קטלני חסר צבע וריח, ואחר כך להחדיר גם מחבל מתאבד. הפיגועים סוכלו. אם יוחלט על אנתפיאדה חדשה, ישראל שוב פרוצה.



השב”חים מעורבים מאוד בפשיעה הפלילית, ואין לילה שבו אין הם מעורבים בפריצות ובגניבות. שאלו את תושבי הישובים הכפריים, ויגידו לכם, ולא רק הם.



וכך, בממשלה שהיתה אמורה ואף נבחרה כדי לשנות מדיניות, שום דבר לא השתנה, ההיפך, התופעה רק הולכת ומתגברת, השיטפון הביטחוני, פלילי, דמוגרפי ומה לא, ממשיך להתעצם. לפי הערכת משטרת ישראל: ביחד עם המסתננים מאפריקה השחורה, יש בישראל כיום – רבע מליון שוהים בלתי חוקיים.





◄את התגובות שלכם למאמר זה, אנא פרסמו בפורום החדש של האתר. 
השמיעו את קולכם!


◄אני מבקש באופן אישי, ממי שכבר חבר במועדון Gplanet Prime, והמנוי שלו הסתיים, לא לשכוח, ולחדש אותו. כדי לחדש את המנוי יש להכנס לקטגוריית “לחידוש מנוי קיים לחץ כאן”, או – כ א ן.

◄למבקשים להירשם לקבלת התראות על מאמרים חדשים – עושים זאת בלחיצה – כ א ן.

◄כדי להנות מן המאמרים המיוחדים של האתר, יש להירשם לשירות המאמרים בתשלום, Gplanet Prime. קוראים את כל המאמרים בתשלום
שכבר פורסמו, וממשיכים לחודש או לחצי שנה. ניתן להירשם – כ א ן.   

◄האם תצרפו עוד קוראים לאתר שלנו? את החברים שלכם? אנא, ספרו להם על האתר, שמחו אותם. עושים זאת באמצעות הכפתור “המלץ לחבר“, כאן למטה.

 


◄מחפשי העבודה מאפריקה בישראל: ובינתים הזרם רק הולך ומתגבר

 

image_print
נתחשלחצייץ
מאמר קודם

הדרמה הלא-ידועה: כיצד "טיפלו" הסורים בבית הדין לרצח חרירי. על חטיפות וריגול

המאמר הבא

האם אחמדינג'אד מסיים? ומה אמר למנהיגי חמאס, בפגישה בדמשק? על חשדנות ודאגות

המאמר הבא
האם אחמדינג'אד מסיים? ומה אמר למנהיגי חמאס, בפגישה בדמשק? על חשדנות ודאגות

האם אחמדינג'אד מסיים? ומה אמר למנהיגי חמאס, בפגישה בדמשק? על חשדנות ודאגות

חדשות אחרונות

מלחמת יום הדין בין הודו לפקיסטן – נהרות החיים והמוות?

מלחמת יום הדין בין הודו לפקיסטן – נהרות החיים והמוות?

09/05/2025
🟠🟠 ג’יפלאנט הוריד את מחירי המינוי. למה להצטער אחר כך?

🟠🟠 ג’יפלאנט הוריד את מחירי המינוי. למה להצטער אחר כך?

08/05/2025
היסטוריה: האם קמה בפועל המדינה הדרוזית העצמאית? מהם גבולותיה? ואיך נראית “סוריה”?

היסטוריה: האם קמה בפועל המדינה הדרוזית העצמאית? מהם גבולותיה? ואיך נראית “סוריה”?

07/05/2025
מאה ימים לכהונת הנשיא טראמפ –  גן עדן או גיהנום? אפשר לצפות עכשיו בהרצאה המלאה

מאה ימים לכהונת הנשיא טראמפ – גן עדן או גיהנום? אפשר לצפות עכשיו בהרצאה המלאה

07/05/2025
האם שורטטו הלילה הכללים בין צה”ל לטורקים בשטח “סוריה”? אז מיהו שליט “סוריה”?

האם שורטטו הלילה הכללים בין צה”ל לטורקים בשטח “סוריה”? אז מיהו שליט “סוריה”?

03/05/2025
ארה”ב משנה שיטה כדי לחנוק את איראן? ומה צפויה להיות התוצאה?

ארה”ב משנה שיטה כדי לחנוק את איראן? ומה צפויה להיות התוצאה?

02/05/2025
ישראל תוקפת להגנת הדרוזים ב”סוריה”. מלחמת האזרחים שם חזרה? אנחנו בפנים?

ישראל תוקפת להגנת הדרוזים ב”סוריה”. מלחמת האזרחים שם חזרה? אנחנו בפנים?

30/04/2025
לקראת מלחמת העולם השלישית: המוות המוזר של נאט”ו?

לקראת מלחמת העולם השלישית: המוות המוזר של נאט”ו?

29/04/2025
  • 54.1k Fan

להירשם לניוזלטרים כדי לקבל עדכונים ראשונים!

Gplanet

  • הצהרת נגישות
  • תנאי שימוש
  • על האתר

© כל הזכויות שמורות
Gplanet - אתר האקטואליה והפרשנות של ד"ר גיא בכור.
אחסון אתרים: הוסט סנטר - בניית אתרים בוורדפרס

לא נמצאו תוצאות
הצג את כל התוצאות
  • דף הבית
  • החשבון שלי
  • הרשמה
  • קטגוריות
    • ערוץ ההרצאות
    • מבזקים
    • הסכתים
    • המאמרים הגדולים בסדר כרונולוגי
    • המזרח התיכון
    • מדד האיומים הבטחוניים
    • פרשנות
    • עתיד אירופה
    • פנקס אקטואליה
    • ישראל
    • טרור וביטחון
    • כלכלה
    • חדשות
    • חוקי המזרח התיכון
    • בונים את ישראל
    • חשיבה אסטרטגית
    • חשיבה היסטורית
    • חשיבה אמנותית
    • תקשורת
    • האוטוביוגרפיה הנכתבת
    • מה חשוב
  • צור קשר
  • ניוזלטר

© כל הזכויות שמורות
Gplanet - אתר האקטואליה והפרשנות של ד"ר גיא בכור.
אחסון אתרים: הוסט סנטר - בניית אתרים בוורדפרס

דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

הצהרת נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס