חבריי היקרים,
מעל לכל זהו אתר מידע, אינפורמציה וניתוח על האיזור שלנו, על המזרח התיכון, על מצבנו הבטחוני והקיומי, על האקטואליה של חיינו, ועל עצמנו. זו מטרתו ותכלית קיומו הברורה מאליה של האתר. האתר כבר הקים מוסדות-בת שעוד ישפיעו, למשל מדד האיומים הביטחוניים על ישראל.
אך אגלה לכם מעט, בהזדמנות חגיגית זו, גם על הרבדים הנוספים, העמוקים יותר, של :Gplanet
האתרGplanet הוא ניסוי, ולכן כולנו עוסקים בסוג של ניסוי חברתי: האם ניתן לכוון סדר יום, לנתח, ולבנות קהילה גדולה מאוד, מעל לראשם של הפוליטיקאים ושל התקשורת הממוסדת?
טענתי מזה תקופה ארוכה כי הן הפוליטיקה שלנו והן התקשורת בישראל התנתקו מן המציאות החברתית-פוליטית במדינה, והפכו לפחות רלבנטיות לחיינו האמיתיים. שתיהן משפיעות על חיינו, בלי ספק, אך במנותק מן הציבור הרחב. ברצותן לשמר את כוחן הן מנסות לצבור צנטרליזם בכוח: שלטוני ותקשורתי. דווקא האינטרנט מאפשר ביזור של הכוח ושל ההשפעה, ואת זה אני מבקש להוכיח באתר שלנו. אם תהיה באתר הזה מאסה קריטית של מליוני כניסות, הנסיון יצליח, דהיינו הטכנולוגיה החדשה מאפשרת תהליכים חברתיים ופוליטיים נועזים, מהפכניים, שבלא ספק ישנו הן את מראה דמותה של הפוליטיקה מעוררת הרחמים שלנו, ואת זו של התקשורת החד-צדדית והרדודה. זהו ניסיון שאיני יודע כרגע לאן הוא יוביל בסופו של דבר, אם כי יש לי כיוונים אפשריים. אנו עסוקים כאן ביצירת מאסות קריטיות, שבסופו של דבר יובילו תהליכים, לא רק יובלו.
באתר שלנו אני מנסה להסביר לחברה הישראלית מהם כללי המזרח התיכון, וכיצד יש וראוי להתמודד עימו. הרי זה בנפשנו.
ברמה היומיומית, איני מרבה לדבר על Gplanet, כמו שאתם רואים יום אחר יום, שכן הוא האמצעי ולא המטרה. אך זהו ניסוי, להשפיע, להעיז ולשנות. אני גאה ושמח לגלות יום יום שמספר הנכנסים לאתר הזה, על מגמותיו האלטרנטיביות, גדל. אנא עיזרו לי להגדיל את המאסה הזו יותר ויותר, בארץ ובעולם.
האתר הוקם ב- 30 בנובמבר 2006, ולא הושקעה בו, ובמכוון, אגורה אחת של פרסום או קידום מכירות. הנחת העבודה שלי היתה, ועודנה, שעבודה טובה משתלמת ותשתלם, ואיכות תדבר בעד עצמה.
זו הנחת העבודה שצריכה להדריך מחדש את החברה שלנו כולה, דהיינו ללא פרוטקציות, קשרים, כסף, קיצורי דרך, קריצות עינים או תמיכה של מקורבים מהצד. שהעבודה תדבר. אני באמת מאמין בכך. ואכן, הנחת העבודה הזו מתממשת. זה אומר שיש לנו עתיד במדינת ישראל!
מה אני יכול להבטיח, אחרי חצי שנה? שתמיד יהיה כאן מרתק, שתמיד נישאר ביחד, שתמיד אחפש אחר האמת, גם אם היא מוסתרת, ושתמיד אשאר נאמן רק לכם. האם זה יתגשם? האם ניפגש כאן בעוד עשור?
זו סימפוניה בלתי גמורה.
אגב, זו גם קריאת תיגר נגד התפיסות האינטרנטיות הקיימות (web-2) המבוססות על שיתוף של המונים. האתר הזה טוען כי יש אינדיבידואליזם תוכני ברשת, ויש צורך עמוק באינדיבידואליזם, וכי בסופו של דבר אותה תופעת שיתוף המונים מובילה לבינוניות, קול המון כקול שדי, ולירידה בלתי נסבלת בתוכן.Web-2 הוא בסופו של דבר זבל! ולכן, כמה זמן תחזיק תופעה זו מעמד במתכונתה הקיימת?
מקצב כניסה של מאות ביום, יש היום ל- Gplanet באופן גורף בין 4,500-5,000 כניסות ביום, ואני מקווה שהמספר הזה יוכפל, כאשר אסכם את ההתפתחויות שוב, ב- 30 לנובמבר 2007. אנא עיזרו לי בכך, והמשיכו והפיצו את דבר פעילותו של האתר הזה בין חבריכם בארץ ובעולם. רבים מאוד כלל אינם יודעים שהוא קיים.
מסתבר שיש לא מעט קוראי עברית בעולם, ולאתר כניסה יפה משורה ארוכה של מדינות, בראשן ארצות הברית, אחר כך דווקא מדרום אמריקה ולבסוף מאירופה.
בסך הכל נתקבלו באתר מראשיתו מעל חצי מליון כניסות, וברור שעיקר הכניסות הן מן החודשיים-שלושה האחרונים, כאשר האתר החל את הזינוק הגדול שלו קדימה. אין זו קריאת תיגר על התקשורת האינטרנטית הממוסדת בישראל, אך זו הצהרת כוונות למראה פניה בעוד כחמש שנים: אוסף של כמה אתרים עצמאיים, המאוגדים יחד: הייתי קורא לכך – אינדיבידואליזם תוכני קולקטיבי.
כתבתם לי המון במהלך חצי השנה האחרונה, לפחות 20 מיילים ביום. קראתי כל מייל ומייל בעצמי, לא תמיד עניתי מחוסר זמן, אך סקרתי את הכל. חלק פרסמתי.
יש בכוונתי להכניס בזמן הקרוב טוקבקים, כדי שגם עשרות אלפי המשתמשים באתר הזה יבואו לידי ביטוי. הבנתי, כן כן, רבים כתבו לי שיש צורך ב- RSS. לאחרונה שמעתי על אתר שיתוף חדש בשם “פייסבוק”, נראה האם יוכל לשמש אותנו.
הקוראים הנאמנים ביותר נרשמו לשירות התראות המיילים, מעל 1,100 איש, ועל כך תודתי להם. אנא עגלו את המספר ל- 2,000, ותגרמו לי נחת רוח.
ומהן הכתבות הנקראות ביותר באתר שלנו, במהלך חצי השנה האחרונה?
בקטגוריה ישראל: המאמר הנקרא ביותר הוא: תודה,עדאלה, עם מעל 15,000 כניסות.
בקטגוריה פרשנות: סופה גדולה מתקרבת, עם מעל 6,000 כניסות.
בקטגוריה המזרח התיכון: נסראללה בצרות, עם מעל 5,000 כניסות.
בקטגוריה סודות ההצלחה: “ניצחון אלוהי”, עם מעל 7,000 כניסות.
בקטגוריה הרצאות ותקשורת: קסם הפאטיו עם מעל 2,500 כניסות.
בקטגוריה כסף וכלכלה: המספרים המדהימים של המזרח התיכון: כ- 4,000 כניסות.
בקטגוריה אורחים באתר: דמוגרפיה חדשה, עם מעל 5,000 כניסות, לאחריו קסאם הכסף, עם מעל 4,000 כניסות.
בקטגוריה הספרים שלך: “החור היהודי שלי”, עם 2,000 כניסות.
ובקטגוריה הנאות החיים: כמה עלתה שמלת הכלולות, עם 3,500 כניסות, וסוד הקפה הביתי עם מעל 2,000 כניסות.
אני מודה מעומק לבי לכל אחד ואחת מכם, קוראיי היקרים, זה לא מובן מאליו, שאתם נכנסים לכאן. להשתמע.
ד”ר גיא בכור