מאמר בעל ערך: על הפיכת ישראל למדינת אנרגיה, על היצוא הבטחוני המזנק, על העלייה הדרמטית ארצה וקריסת “הדמוגרפים”, כמה חברות חד קרן הוקמו, על “הסכסוך”, מה קרה לאיראן ול”הסכם הגרעין”, על מות ה”ערבים”, על התוצר שלנו, על התשתיות, ואיך זיהה יוליוס קיסר את המורדים נגדו, בלעדי לחברי מועדון ג’יפלאנט. “אנוס הוריביליס” לאחדים, ו”אנוס מירביליס” לאחרים? למי ישראל מוכרת נשק, ואיך שומרים על מוניטין?
מאת ד”ר גיא בכור
2011: אפקט פרח הצבעוני מול הערבים;
2015: אפקט פרח הצבעוני מול אירופה;
2022: אפקט פרח הצבעוני מול העולם כולו.
בשנת 2011 כתבנו במאמר הפותח של הסידרה:
לחוק הנדירות בתורת הכלכלה יש תמיד אפקט: על ידי הוצאה של פריט מן השוק תוכלו ליצור לו ערך מיידי. המחיר שלו יזנק. בהולנד של המאה ה- 17 המעמד העליון ביקש להפוך את פרח הצבעוני מעוד פרח יפה לסמל סטאטוס חברתי וכלכלי. הם הפכו את הפרח לנדיר, כמעט בלתי ניתן להשגה, ובכך הם יצרו את מה שכונה אחר כך “טוליפמאניה”, כלומר הבהלה לצבעוני. פרח אחד היה אז שווה יותר ממשקלו בזהב.
ככל שהביקוש עלה, כך עלה ערכו של הצבעוני. מפרח הוא הפך לתופעה חברתית-כלכלית, למדד, למצב, להצהרה. זה מה שאני מכנה “אפקט פרח הצבעוני”. ועכשיו תורנו: אנחנו חווים את אפקט הצבעוני.
ישראל הוציאה את עצמה מן המשוואה של המזרח התיכון החולה, וכתוצאה מכך היא זינקה, והערבים קרסו. אחר כך הוצאה ישראל מן המשוואה של הסכסוך עם אירופה; וכעת גם מול העולם כולו. ‘פרח הצבעוני’ ממשיך ומלבלב, ואם למערב זו היתה שנת בלהות (annus horribilis) לישראל זו היתה דווקא שנת פלאות (annus mirabilis). לא יזמנו את זה, ואין לנו אחריות על כך, אך לפניכם התוצאה במאמר הזה:
1
מי היה מאמין שמחיר הגז שלנו יזנק פי עשרה?
וכאשר התגלה מאגר לוויתן הענק, היו “מומחים” שקבעו בפסקנות ש”לא יהיו לקוחות לגז הישראלי”. אלא שלא כך קרה, ובאירופה, בטורקיה, במדינות ערב ובמזרח אסיה ממש רבים על הגז הישראלי, שכרגע מונזל דרך מצרים, וזו אפשרות שאינה מועדפת. כפי שכבר ראינו, המצרים קונים את הגז שלנו במחיר זול וקבוע, ומוכרים אותו במחיר של פי עשרה לאחר הנזלתו. זה כמובן ישתנה בקרוב, כאשר מאגר לוויתן ייצא לשלב 2 שלו, עם הנזלה תוצרת ישראל, או דרך מצרים, אך במחיר השוק.
ממדינה ללא אנרגיה, הנזקקת ליבוא קבוע, הפכנו למדינה עם אנרגיה רבה, העסוקה ביצוא וברווחים.
מעמדה האסטרטגי של ישראל זינק בשל הצורך האירופי בגז ובאנרגיה, ובאירופה זקוקים לישראל. אם בעבר היא נתפסה כנטל מול הערבים, כיום היא נכס חשוב, שיש לשמור עליו. הלחץ האירופי על ישראל יורד, וקסם האפקט נמשך.
השנה ישראל הפכה להיות מדינת אנרגיה, של גז ובקרוב גם של נפט, ואנו מרוויחים כל יום מהזינוק במחירי האנרגיה. ככל שהחורף הקפוא מתקרב לאירופה, הרווח שלנו עולה. איזה מזל שהצלחנו, למרות כל ההתנגדות, להפיק את הגז, למרות שהיינו יכולים לעשות זאת כבר מזמן.
ב”קרן העושר” של ישראל יש כרגע כ-2 מיליארד שקלים, זה לא הרבה, אך זו התחלה. ברור שהסכומים האלה יעלו, ובאתר של קרן העושר יש להציב מונה, המראה כמה כסף נצבר שם בכל רגע. כך הערכנו שיקרה בשנת 2015, והכל התממש בדיוק כפי שקיווינו.
2
מעצמה של ציוד בטחוני, לעולם שמקים צבאות בלחץ הישרדותי:
ישראל היתה תמיד מדינה יקרה, משום שמימנו ותחזקנו צבא שיכול להגן עלינו. מדינות המערב סמכו על בריתות צבאיות מפוקפקות, ולכן יכלו להפנות יותר משאבים לרווחת הפרט. עכשיו כל מדינות העולם מקימות צבאות, בעלות של מאות מיליארדי דולרים. גרמניה לבדה מקציבה עכשיו 100 מיליארד דולר לשנים הקרובות להתעצמות צבאית, וזה כבר מורגש במחירי ה”מילקי” שם, אם להשתמש במטפורה השחוקה. ישראל השקיעה בהגנתה על חשבון הרווחה, ועכשיו עושה את זה כל העולם, בגלל האיום הרוסי.
לכן, ישראל הגיעה אל המלחמה הגדולה באירופה עם הציוד הנדרש ביותר בעולם, והמחירים בהתאם: טילים, רקטות, ומערכות הגנה (20% מהיצוא הבטחוני הישראלי), שירותי אימון והדרכה (15%), כטב”מים ורחפנים (9%), מכ”ם ולוחמה אלקטרונית (9%), כלי טייס מאויישים (9%), ועוד. עוד לפני המלחמה, “אנטה בלום”, בשנת 2021 כבר רשמו התעשיות הבטחוניות הישראליות (כ- 120 חברות), את שיא כל הזמנים ביצוא בטחוני של 11.3 מיליארד דולר, לעומת 8.55 מיליארד בשנת 2020, עליה של 30%. אלא שלאחר פרוץ המלחמה, ההזמנות זינקו, ויש סבירות למכירה בשווי של כ- 15 מיליארד דולר השנה, ואולי יותר.
כל העולם מדבר על הכטב”מים המתאבדים של ישראל מסוג הארופ, שניצחו את המלחמה בקווקז, וההזמנות מתרבות.
ישראל מכרה בשנת 2021 34% למדינות באסיה, וקודם כל הודו, אזרביג’אן, וויטנאם, 41% לאירופה, 12% לצפון אמריקה, 7% למדינות הסכמי אברהם, רק 3% למדינות אפריקה, ו- 3% למדינות אמריקה הלטינית.
הדיפלומטיה צריכה לחזק את ההזמנות הבטחוניות, ואלה צריכות לחזק את הדיפלומטיה. משרד החוץ חייב להבין שיש לו תפקידים חדשים, של מעצמה צבאית.
ועם זאת, יש עוד הרבה לעשות כאן. לא יתכן שרק 7% נמכרו לאמירויות, בחריין ומרוקו, וכאן יש מקום לתגבור. הבעיה היא שמשרד הבטחון לא מאשר כל מכירה למדינות ערב, מחשש שזה יופנה כלפינו, או ידלוף לאיראן. בשנת 2022 צפויה בודאות עליה בעיסקאות האלה, עם חתימת הסכמי רכש משמעותיים עם מרוקו והאמירויות. עם מדינת האמירויות, משרד הבטחון אישר מכירת מערכות הגנה מתקדמות “ספיידר” נגד כטב”מים, תוצרת רפאל. המערכות האלה ימנעו חזרה של התקפות הכט”בים של החות’ים, כאשר הטווח שלהם הוא קצר עד בינוני, להגן על שטחים גדולים, וכוחות קרקע מקשת של איומים, כמו מטוסי תקיפה, מסוקים, מפציצים, וטילי שיוט.
גם סעודיה וקטר רוצות מאוד ציוד בטחוני ישראלי, אך משרד הבטחון לא מאשר את המכירה, למרות שגם היצרניות מעוניינות. יש חשש שהציוד הזה ידלוף אל האויבים, ואלמלא האיסורים האלה, היקף היצוא הבטחוני היה עולה.
לא יתכן שרק 3% נמכרים למדינות אפריקה, ואחוז דומה לדרום אמריקה, ויש כאן מקום לעבודה מאומצת.
עד לשנה האחרונה היתה ישראל במקום השמיני במכירות בטחוניות, וירדנו למקום העשירי, משום שאחרים התקדמו, אך עדיין סכומי המחזור גדולים יותר, בשל הגדילה של כל השוק הבטחוני העולמי.
זהו שוק מכירות הנשק העולמי נכון למרץ 2022, כלומר לפני המלחמה באירופה. ישראל נמצאת באותו סדר גודל של ספרד, דרום קוריאה ובריטניה, לא רחוק מאיטליה, גרמניה וסין. רוסיה, עוד לפני המערכה, ממשיכה להצטמק ביצוא הבטחוני שלה, שפחות רוצים אותו. היא מקווה שהמלחמה הזו תבשר לה מכירות חדשות וטובות יותר.
זו הטבלה, מי עלה ומי ירד, בין השנים ‘2012-16 לבין ‘2017-21:
ישראל ירדה ב- 5.6%, בין הייתר משום שאצלנו יש מיגבלות נוקשות של משרד הבטחון על מה מותר למכור ולמי (אצל האחרים שיקולי מוסר מעין אלה הם זניחים), ודרום קוריאה נתנה זינוק, משום ששם החליטו לקדם בכל הכוח את היצוא הבטחוני. בריטניה צללה ב- 41%, גרמניה ב- 19%, ורוסיה ב- 26%. הנתונים האלה מחייבים את ישראל ליותר, משום שמי שלא יקנה מאיתנו, יקנה מהאחרים. יש לזכור שהשוק הסעודי סגור עדיין בפני ישראל, משיקולי בטחון, אחרת ישראל היתה מזנקת בערך למקום השביעי.
הירידה הישראלית מהמקום השמיני בעולם לעשירי, קרתה בעיקר בשל הודו, שצמצמה את הרכישות שלה ב- 21%. בעבר ישראל היתה מקור האספקה השלישי של הודו, וכעת היא ירדה אל מתחת לכך. מי שנתנה זינוק יחסי היא צרפת, המעניקה משקל רב למכירות האלה בדיפלומטיה שלה. הזינוק שלנו צפוי בשנת 2022, ועוד נראה אותו.
3
המלחמה היכתה בשני מאגרי העליה המשמעותיים ביותר לישראל:
רוסיה ואוקראינה פשוט מקיאות את היהודים שלהן החוצה, ורובם ככולם עולים לישראל. ליהודים מרוסיה אין ברירות אחרות, שכן לא מקבלים אותם במדינות אחרות, וכל זה קורה לאחר שדמוגרפים קבעו בפסקנות שלא תהיה עוד עלייה המונית לישראל:
הטעות שלו: הוא התיחס כאן לאוקראינה, לא הבין שהסיפור האמיתי יהיה יהודי רוסיה, ומובן שאנחנו הבנו זאת מיד.
ועכשיו לנתונים הדרמטיים: עד לאוגוסט 2022 עלו לישראל 47,652 עולים, ומספרם צפוי להגיע על פי אומדן נמוך ל- 75,000, ובמקרה הטוב ל- 100,000, וזה רק בשנת המלחמה הראשונה. לאחר הודעת גיוס החובה של פוטין, עשרות אלפי יהודים נוספים נרשמו לעליה, ואחרים נלחמים על כל כרטיס, אף במחיר אלפי דולרים, כדי להגיע לישראל, וכאן להתחיל בהליכי העליה.
לזה יש להוסיף כ- 30,000 בעלי אזרחות ישראלית שחזרו להתגורר ברוסיה, ועכשיו שבו לישראל, והם לא נמנים על העולים, שכן הם נחשבים ישראלים חוזרים; ועוד אלפים רבים של תיירים יהודים מרוסיה ואוקראינה, שכאן פותחים בהליכי העליה.
כל זה לא היה קורה, אלמלא המלחמה הגדולה באירופה, הצפויה להימשך עוד שנים. יש להחזיר את סעיף הלאום לתעודת הזהות, ואז כל ה”אחרים” יירשמו כ”יהודים” בלאומיותם, כי הרי זה מה שהם, למרות היעדר הכרעה בסעיף הדת, בשל סירוב הרבנות לגיור הנוח שלהם, תוך התעלמות משיבת ציון הפלאית המתרחשת לנגד עיני הרבנים. ההיסטוריה היהודית לא תסלח להם.
המספרים האלה צפויים להימשך גם בשנה הבאה. כתוצאה מכך לראשונה אחוז הערבים בישראל מתחיל כבר לרדת, כפי שראינו:
4
“הסכסוך” שלנו לא מעניין אף אחד:
אפילו האירופים האנטישמים ביותר התעייפו מהעמותות שמימנו פעם ברוחב לב, או שפשוט מתחיל להיגמר להם הכסף. הימין עולה בעוד ועוד מדינות באירופה, מהונגריה (הבולמת כל החלטה אנטי ישראלית ב”איחוד האירופי”), המשך בשבדיה, אוסטריה, איטליה השבוע, וזה צפוי להימשך, ואלה ניצבים לימין ישראל באופן ברור. הימין העמוק שולט עכשיו גם בבריטניה, עם ראש הממשלה ליז טראס המצויינת.
ככלל, אירופה עסוקה בקיום של עצמה, כך גם ארה”ב, והמערב כולו צולל למשבר הכלכלי החריף ביותר מאז תום מלחמת העולם השניה, עם אפשרות למלחמה פעילה נגד הציר רוסיה – סין – איראן – צפון קוריאה, והאחרות. זה לא שיש שם פחות שנאה לישראל, אין להם זמן או יכולת להתעסק איתנו.
הסכסוך איבד מחשיבותו, ישראל עלתה, השבטים המומצאים שהתיישבו בארץ ישראל ממש לא מעניינים אף אחד, וצפינו את התהליך הזה של קץ הדת הפלשתינאית. מחמוד עבאס רצה להמשיך ולהטריד את המערב עם המדינה שלו, אך השבוע אפילו רוב להעלות זאת לדיון במועצת הבטחון לא היה לו, כך שלא היה צריך בווטו האמריקאי הוודאי:
בשלב המתקדם הזה של ‘אפקט פרח הצבעוני’, כאשר הוא כבר בינלאומי, צריך לקבע ולהוון אותו כמוניטין קבוע של ישראל. כמה קשה לבנות מוניטין, וכמה קל להרוס אותו.
מוניטין יציבים, מגבירים את נוכחותכם, ומציגים כוח רב מזה שיש לכם, בלי שתיאלצו לבזבז אנרגיה רבה. מוניטין יציבים עשויים גם ליצור סביבכם הילה מעוררת כבוד, ואפילו פחד אצל האויבים. מוניטין הם זנב ארוך, ומי שיש לו מוניטין רעים, זה ילווה אותו שנים רבות; וכך גם מוניטין טובים. לפני האפקט היו לנו מוניטין גרועים, וזה לקח יותר מעשור כדי להגיע למוניטין הטובים. שימרו עליהם מכל משמר, זה אוצר.
איך למשל? אין להתרגז או להתגונן מפני השמצות שמשמיעים אויבינו, מכיוון שבכך אתם מפגינים חוסר בטחון במוניטין שלכם. לעולם אין להיראות נואשים בחיפוש אחר הגנה עצמית; והתקפה נגד המוניטין של האויב היא נשק מעולה ויעיל.
5
שינוי במעמדה של איראן הפך את “עיסקת הגרעין” ללא אפשרית:
זה לא רק הפחד מהקונגרס, שבלם את עיסקת הגרעין, כפי שצפינו, אלא התזוזה האיראנית לעבר רוסיה, בבחינת ברית המצורעות. אם בעבר איראן היתה מצורעת, ורוסיה ניסתה להציל אותה, עכשיו שתיהן מצורעות יחדיו, ומבודדות. שתיהן מנותקות מן המערב.
אירופה וארצות הברית היו קרובות פעם יותר לאיראן, וכיום הן מרוחקות ממנה על רקע מלחמת אוקראינה. אם המחנה של אירופה, רוסיה, ארה”ב, וסין, תמך בעיסקת הגרעין, כיום הוא התפלג לשני מחנות עויינים זה לזה, עם אירופה וארה”ב נגד רוסיה וסין, ואיראן שנפלה באמצע.
איראן מתערבת יותר ויותר במלחמת אוקראינה, למשל באספקת הכטב”מים שלה מסוג “שאהד 136” (שהרוסים נתנו להם שם חדש, ג’ראן 2). הכטב”מים האלה מתפוצצים בשמי אוקראינה, ואין לצבא האוקראיני מענה להם. נראה כאן להק של כטב”מים מתאבדים איראניים, אתמול מעל שמי אודסה, מעוררים פניקה, ומתפוצצים:
בעיני מדינות המערב הפכה איראן מפוטנציאל -לאיום ולאסון הפוגעים במאמץ המלחמתי האוקראיני, ובעקיפין, בהן.
6
ה”ערבים” בלתי רלבנטיים:
המציאות עליה בישרנו לפני יותר משני עשורים, שמדינות ערב הן ישויות מלאכותיות ומומצאות (ו”מזרחנים” רבים התנגדו לטענה הזו) הפכה לעובדה: רוב מדינות ערב אינן מתפקדות עוד, והן התפרקו לשבטים, עדות, דתות, וישויות אתניות העוינות זו לזו.
“סוריה” אינה קיימת עוד, והיא ישות זומבי; כך גם “לבנון”; “עיראק”; “תימן”; “לוב”; “סודאן”, ואחרות. הייתר מתקשות להחזיק את עצמן בחיים (ירדן, מרוקו, תוניסיה, אלג’יריה), להוציא כמה מדינות נפט וגז, שהמלחמה העניקה להן עדנה מחודשת , אך זה זמני. כאשר פצלי הנפט האמריקאיים יחזרו לשוק בעוד כחצי שנה, מחירי הנפט ישובו לרדת.
סעודיה חזרה להיות רלבנטית בשל הצורך האירופי בנפט שלה, אך חוץ מזה- יש הכרה שמדובר במדינה פרימיטיבית, המוציאה להורג בעריפת ראש ובסקילה. בהלווית המלכה אליזבת, יורש העצר הסעודי הגיע לאי הבריטי, אך סורב כניסה, וחזר לעומת שבא בבושת פנים.
הערבים עלו בחשיבותם בשל הנפט, וגם ירדו בגללו. המחירים עכשיו הם זמניים, וכך גם הערבים (כלומר סעודיה. כל האחרים לא רלבנטיים).
7
שגשוגו של העם היהודי בישראל, כמוהו לא ראה בכל תולדותיו:
ישראל כולה נמצאת בשיפוצי שידרוג, בעיקר באיזור המרכז, כאשר ממש רואים את העושר הזורם פנימה. יהיו כאלה שיגידו שהעושר אינו מחלחל למטה לכל שכבות האוכלוסיה , אך הם טועים, ורמת החיים בישראל היא מהגבוהות בעולם.
יש כיום 97 חברות “חד קרן” (נכון ל- 15 באוגוסט 2022), מתוך כ- 600 בעולם כולו), שנוסדו בישראל או על ידי ישראלים, למרות הצניחה בבורסות שבעולם, והמספרים אינם עוצרים.
חברה המכונה “חד קרן” היא חברה ששוויה הוא מעל למיליארד דולר. בשנת 2020 נולדו בישראל או על ידי ישראלים 19 חברות כאלה, בשנת 2021, שנת שיא של 42, ובשנת 2022 עד לאוגוסט, 22 חברות. כך נראית הטבלה, עם שווי מצרפי של 248,483,000,000$, וחבל שישראלים מפתחים בשדות זרים. הם הרי יכלו להעשיר את מדינתם עוד יותר, וכיום המרחקים הם כבר בלתי רלבנטיים. עם זאת, כישראלים יש להם קשר חזק לישראל ולתעשיה שלנו, וגם לזה יש חשיבות:
קצב עבודות התשתית בישראל הוא עצום, איזור המרכז כמעט ונסגר ל”שיפוצים”, וישראל הופכת למולנו ממדינה ענייה, עד לפני עשרים שנה, לאחת המדינות העשירות בעולם. לזה נלווה שגשוג בתרבות הישראלית (לא מספיק, יש להקצות פרומיל מן התקציב לתרבות ולאמנות), ביצירה, ובקולינריה. ישראל היא אחד המקומות עם המטבח המלהיב והחדשני בעולם, ולא ברור למה דירוג מישלן עדיין לא קיים כאן. התעשיה הזו התבגרה, כמו גם תעשיית התיירות, והיא מוכנה עכשיו להתמודד ברמה העולמית.
8
כתוצאה מכל התהליכים האלה, ישראל מזנקת כלכלית,
עם מעל לחצי טריליון דולר תוצר, וכ- 55,000 דולר תוצר לנפש, ואלה מספרים פנטסטיים, שלא העזנו להעלות אותם על דעתנו לפני עשור, ואפילו לפני כמה שנים. פעם נראתה קידומת 5 לתוצר לנפש (אנו מקום 14 בעולם) כחלום, וכיום אנו מבינים שכבר בקרוב נגיע לקידומת 6, וכל זה למרות הילודה האדירה בישראל, רובה יהודית, והגידול באוכלוסיה, השנה של 2%, כתוצאה מהעליה הרבה.
אלה נתוני קרן המטבע הבינלאומית, מעודכנים להיום: בתוצר לנפש עלינו לאחרונה למקום ה- 14 בעולם, ובתוצר הכולל עלינו למקום ה- 28, וזאת בשל זינוק מדינות האנרגיה, אך גם ישראל היא כבר זו. אנו רואים שטורקיה, שהיתה פעם עם כטריליון דולר תוצר, צללה, והיא אינה רחוקה מישראל, את אוסטריה כבר עברנו גם בתוצר וגם בתוצר לנפש; ואת גרמניה, בריטניה וצרפת בתוצר לנפש. יש לנו הזדמנות לעבור את שבדיה בקרוב, כולל בתוצר ובתוצר לנפש, שכן ישראל מזנקת בצמיחה שלה, ואירופה צוללת. שימו לב למדינות המסומנות באדום, התוצר שלהן יורד.
9
כיוון שכסף רב זורם פנימה, מהפכת התשתיות מתקדמת,
וממדינה עם תשתיות לא קיימות, כפי שהיינו לפני שני עשורים, הפכנו למדינה עם מערכת כבישים מודרנית, מערכת רכבות שמתקדמת כל הזמן, ובתל אביב ובירושלים יהיו השנה קווי רכבת קלה פעילים- בתל אביב מחודש נובמבר, ובירושלים עם הארכת הקו האדום הראשון. בשני המטרופולינים האלה צפויים עוד קווים, הנמצאים עכשיו בעבודה מתקדמת, ורואים זאת היטב בשטח.
המהפכה הזו חיונית לבזור האוכלוסיה לצפון, לדרום ולמזרח, והיא תוכל להגיע למרכז הארץ עם מערך הרכבות, והרכבות הקלות. גם באר שבע מתעתדת להקים קו ראשון של רכבת קלה. עם זאת, יש עדיין עבודה רבה, והממשלה הבאה, לכשתקום, חייבת לאמץ תוכנית חומש חדשה, לתנופה נוספת, שכן העבודות המתבצעות כיום אושרו בעשור שעבר. יש מקום לבחון נסיעת רכבת קלה בשבת, באמצעות נהיגה אוטומטית, וזה כבר קיים במדינות בעולם, למשל באמירויות. כפי שיש מעלית שבת, שעוצרת בכל קומה, כך תיתכן רכבת שבת כתקדים, וגם היא תעצור בכל תחנה. לא אמורה להיות בעיה הילכתית בכך, למי שרוצה. מדינה שרוצה למשוך כעשרה מיליון תיירים, חייבת תחבורה ציבורית כל השבוע.
פעם השאיפה שלנו היתה שלכל אזרח עני תהיה מכונית. כיום השאיפה צריכה להיות שגם העשירים יסכימו להתנייד בתחבורה ציבורית.
10
המלחמה באירופה מעצבת את ישראל מחדש:
קשה להאמין, אך במשך לפחות ששה עשורים נדבקנו אל האומללים וחסרי המזל של העולם: הערבים, ובמיוחד אלה החיים בארץ ישראל. נדבקנו גם ברמה של מלחמה איתם, גם ברמה של “שלום”, ומבחינתי אין הבדל בין שני אלה, שכן בכל מקרה נדבקנו אליהם ומהם: הם, יצריהם, שנאתם, והמלחמות הפנימיות שלהם הקרינו עלינו.
עליכם להבין, שבמשחק הכוח, האנשים שאתם מתחברים עליהם משפיעים עליכם השפעה מכרעת. הסיכון שבהתחברות לאנשים העשויים להדביק אתכם באומללותם, הוא שתבזבזו זמן ואנרגיה יקרים בנסיון להשתחרר מהם. לאחר שתתחברו אליהם- אתם עלולים להיתקף סוג של רגשי אשמה, וגם אתם תיראו עקב כך לאחרים כאנשים סובלים. לעולם אל תתעלמו מסכנת המחלה המדבקת.
זו הסיבה שהקמנו חומה בינינו לבין “האביב הערבי”, באופן מיידי, והמדיניות הזו נקלטה על ידי מקבלי ההחלטות אצלנו. הערבים נחרבו, ואנחנו זינקנו. הצלחנו לנתק את עצמנו מתלאות המרחב האומלל סביבנו; ובדיוק כפי שצפינו, הערבים היותר מתקדמים הגיעו אלינו, עם “הסכמי אברהם”.
ואז התנתקנו מתפיסת הנטל אצל האירופים, שהבינו את הפוטנציאל בישראל, ועכשיו בעולם כולו. לכן- אין להתחבר לא לרוסים ולא לאוקראינים, שכן גם הם אומללים וחסרי מזל, שימשכו אלה את אלה אל התהום.
ישראל של היום היא מדינה עשירה, שכמעט ולא מתחברת עוד למלחמות, וכך צריך להמשיך את זה. העושר מביא צבא חזק יותר, הרתעה צבאית וכלכלית, ורשת של אינטרסים הדוקים בעולם. המלחמה באוקראינה רק ביססה את היסודות האלה, והיא יוצרת את ישראל מחדש, שוב ושוב. מתייחסים אלינו כאל כוח בטחוני, שלנשק שלו יכולה להיות השפעה מכרעת על הקרבות, כמעצמת אנרגיה מחוזרת, וכל זאת, כי החלטנו להפסיק ולהתחבר אל האומללים וחסרי המזל. אין להתייחס בשום צורה לכנופיות הפלשתינאיות שעדיין נמצאות בארצנו, ובהזדמנות ראשונה יש לסלק את הכנופיה הראשית ברמאללה, והכל מתחת לרדאר. באקלים של היום, ישראל יכולה לעשות כמעט כל מה שהיא רוצה.
זהו את בני המזל שבסביבתכם, כדי שתוכלו להתחבר אליהם, ואת חסרי המזל, כדי שתוכלו להתרחק מהם. לעולם אל תפתחו את הדלת למזל ביש, כיוון שאם תעשו כן, תבוא אחריו שרשרת ארוכה של בני מינו. אל תמותו מסבל של אחרים.
“ל-יונד קסיוס (לימים, מחבורת הקושרים נגד יוליוס קיסר) יש מראה רזה ורעב. הוא חושב יותר מידי, ולכן אני לא מכיר אדם שאני צריך להתרחק ממנו יותר מקסיוס זה. אנשים כמותו אף פעם לא רגועים, כאשר הם רואים מישהו גדול מהם, ולכן הם מסוכנים מאוד”.
יוליוס קיסר, וויליאם שקספייר, מערכה ראשונה, סצנה 2.
מכאן עולה שאין לעסוק בנושא הפלשתינאי בשום צורה, אלא במינימום ההכרחי, ובשקט; יש לזהות את הכוחות העולים בעולם ולהתחבר אליהם, ומהאחרים- יש להתרחק. ישראל שלאחר פרוץ המלחמה יכולה להיות מנהיגה ברמה עולמית, אפקט פרח הצבעוני מגיע לשיאים חדשים, וכאשר התחלנו את הסידרה לפני 11 שנים, איש לא האמין שהיא תגיע לגבהים כאלה, וזהו בדיוק המוטו שנתן הרצל לספרו “אלטנוילנד”, והוא רלבנטי תמיד: Wenn du willst, ist es kein Märchen (“אם תרצו, אין זו אגדה”).
שנה טובה!
מאמר ראש השנה אשתקד, לפני שהמלחמה הגדולה שינתה הכל:
מיוחד לראש השנה 2016: מלאכים מעל שמי המזרח התיכון. אז מה הסוד?
החרמון הסורי – בידינו! לאחר הנפילה ההיסטורית של דמשק, למה יש לצפות עכשיו?
פנורמי, ישר מהחרמון הסורי שנפל לידינו היום: כל מה שרציתם לדעת בעקבות רעידת האדמה: על "סוריה" החדשה, על הח'ליפות שבדרך, הזעזועים העצומים, המלחמות, על רצועת הבטחון החדשה שלנו שם (מפה), האיראנים ההמומים, הטורקים המוטרדים, והאם המרד יתפשט לעוד מדינות? ומה עם אירופה? מיליוני פליטים מוסלמים? פיצוץ ענק? רק לחברי מועדון ג'יפלאנט, שצופה לשנת 2025. 1חצי ממה שהיה "סוריה" נשלט בידי ג'יהאדיסטים, שהפכו את...
קרא עודסוף דבר: משטר בשאר אלאסד הופל, המורדים כבשו גם את דמשק ללא קרב:
לאחר נפילת העיר דמשק ללא קרב: העדכונים, הפרשנות, הלקחים, המפות והסרטונים: האם צה"ל נכנס לתוך סוריה? האם דווקא הכורדים הם הנהנים הגדולים מהאנרכיה, לתדהמת הסולטן? המפה של השטח הסורי משתנה במהירות הבזק, וכל הגבול שלנו כבר נראה שונה. האם המעבר היבשתי השיעי המפורסם כבר נחסם? וכמה זמן צפינו שמלחמת האזרחים ב"סוריה" תימשך, היחידים שהעריכו כך? האם עכשיו זה הסיום, או שזו התחלה...
קרא עודהממשלה בצרפת נפלה. איתה נופלת צרפת, ואיתן נופל “האיחוד האירופי”?
כמו בגרמניה, הממשלה בצרפת נפלה, ואלה שתי הכלכלות ה"גדולות" אך האומללות של "האיחוד האירופי" הכושל. למה היא נפלה, האם צרפת תוכל לצאת מהחובות האינסופיים שלה, והאם הנשיא טראמפ ינחית עליהן את המכה הגואלת? על שער האירו. אירופה: זאבים בכל מקום, וזו כיום היבשת המסוכנת ביותר? לחברי מועדון ג'יפלאנט, שידעו. ומקרון? טרוד במדינה למומצאים ובחיפוש אחר יהודים, כדי לטפל בהם:זה חודשים שאנחנו עוקבים...
קרא עוד