למאמר הזה חיכינו הרבה זמן, כאשר מספר התושבים היהדים הגרים במחוזות יהודה ושומרון ובקעת הירדן סוף סוף חצה את החצי מיליון הראשון. ערב ראש השנה תשפ”ג (כלומר השנה) עמד מספר היהודים ביו”ש על 500,270 איש (לא כולל שטחי ירושלים שמעבר למה שהיה פעם הקו הירוק, עוד כ- 240,000 איש).
הנתון הזה הושג למרות לחצים והתערבות מכיוון מדינות זרות, וחששנות של ממשלות שונות בישראל, לאורך השנים.
רק ארבע ערים יהודיות נבנו עד כה בשטחי יהודה ושומרון: מודיעין עילית, ביתר עילית, מעלה אדומים ואריאל. בסך הכול מתגוררים בהן 213,807 נפש, שהם כ־40% מתושבי יהודה ושומרון. שתי הערים המאוכלסות יותר, מודיעין עילית וביתר עילית, הן ערים חרדיות. הגידול השנתי של 15,000 תושבים ביהודה ושומרון מורכב מכ־60% ילודה, וכ־40% הגירה חיובית.
שתי הערים החרדיות הן בעלות ילודה גבוהה ביותר, ובמודיעין עילית לבדה נולדים 55 תינוקות כל שבוע, אלא שהשטח של הערים האלה מצומצם, והוא חייב לגדול:
במודיעין עילית יש 85,000 תושבים על שטח של 6 קמ”ר. בעיר טמרה שבגליל יש רק 35,000 תושבים, על שטח של 36 קמ”ר. איך זה יכול להיות? זה חייב תיקון מידי, והרחבה.
בעוד האוכלוסיה הערבית ביו”ש מזדקנת, עם הגירה גבוהה, האוכלוסיה היהודית שם היא צעירה מאוד: כחמישים אחוזים הם מתחת לגיל 18. שליש מן היהודים הם חרדים (בסימון גידול מואץ); שליש הם דתיים לאומיים; ושליש חילוניים ומסורתיים. יש ביו”ש רק 128 ישובים יהודיים מוכרים, לא כולל ההתישבות הצעירה, שההכרה בה מתאחרת מאוד, ויש לתקן זאת. יש מקום להכפיל את מספר הישובים היהודיים, ימי המנדט הבריטי חלפו.
אם לא יהיו חיים יהודיים על גבעות יו”ש ובבקעת הירדן, לא יהיו חיים יהודיים במישור החוף, בחיפה ובירושלים. שכל אחד יחשוב על הבית והמשפחה שלו, ועל הנדל”ן שיש לו, או שיהיה לו.
לכל אחד חייב להיות אינטרס לדחוף את ההתישבות היהודית ביו”ש ולהגן עליה, כי היא מגינה עליו.
ממוצע הצמיחה של האוכלוסיה היהודית ביו”ש הוא 3.7% בשנה, גבוה ביותר מאחוז וחצי מממוצע הצמיחה בישראל הקטנה.
האם אנו מתקרבים לרוב יהודי גם ביו”ש ובמזרח ירושלים? המאמר הזה עשוי להפתיע אותך, בניגוד לכל האג’נדות:
ראשי הישובים ביו”ש צריכים להזרים עולים חדשים מרוסיה ואוקראינה ישירות אל הישובים שלהם. אנו נמצאים בחלון הזדמנויות היסטורי נוסף מבחינת העליה.
האם נפתח שלב הפיגועים נגד חיילי צה”ל? ומהי השפעת הטרור?
אזהרה: לאחר ששלושה מטעני נפץ התפוצצו היום ליד חיילי צה"ל בצפון הרצועה, האם נפתח שלב חדש? האם יתכן מצב שבו תפוצץ גם מינהרת תופת, על פי המודל הסורי? למה זה קורה, ומהי השפעת הטרור? איך הוא חושב? מאמר עם תובנות אסטרטגיות, מיוחד לחברי מועדון ג'יפלאנט, שלא מופתעים, משום שהם יודעים מראש. בתמונה מהיום: צה"ל והמקומיים. בצה"ל הופתעו (הם תמיד מופתעים) לאחר שהיום פוצץ...
קרא עודהאיש הדוגל בכך ש”ירדן היא פלשתין”: האם חירט וילדרס, הזוכה הגדול בבחירות בהולנד, בדרכו להיות ראש הממשלה? מהן המשמעויות?
מפירות ההפגנות הפרו פלשתינאיות? ימים היסטוריים באירופה, והמימסד שם בפאניקה: איפה עומד המו"מ להקמת ממשלה, מהו המכשול הערמומי, ההתנגדות לאיסלאם, "האיחוד האירופי", העמדה כלפי ישראל וירושלים, טראמפ, וההיסטוריה שנעה שוב. אלה אירועים סנסציוניים באירופה. ואיך הצביעו הצעירים? מאת ד"ר גיא בכור
קרא עוד“נראה כמו פני הירח”. האם צפון עזה אפשרי בכלל למגורים? מראות כיאוטיים, רבים מנסים לחזור
ביום הראשון של הפסקת האש הזמנית, רצועת עזה קיבלה תצורה חדשה, סרטונים והסברים. והאם יש בכלל למה לחזור בצפון הרצועה, מה שמכונה "עזה הצפונית"? והאם מתגברים הקולות לסיים בכלל את המלחמה? החטופים מתחילים לחזור, אך עזה השתנתה. לאחר שנכנסה לתוקפה הפסקת האש הזמנית לארבעה ימים (עם אפשרות הארכה תמורת חטופים נוספים), מימדי הנזק מתבררים, והם מדהימים רבים. אתר החדשות האמריקאי "פוליטיקו" כתב...
קרא עוד