מאת שירות Gplanet
ביום ששי האחרון, בשעה שש בערב, עצרה עיירת הקיט המנומנמת שרם א-שייח, או מה שנשאר ממנה, את נשמתה. בנו, ואולי גם יורשו של נשיא מצרים, ג’מאל מובארק, היודע כ”ג’ימי”, נישא לבתו של אחד האנשים העשירים במדינה, ח’דיג’ה אלג’מאל, הידועה כ”דיג’ה”.
שרם א-שייח פונתה מאזרחים כבר לפני כחודש, שכן לא רק החתונה נערכה שם בסוף השבוע אלא גם ועידת המדינות השכנות לעיראק, ואיש לא רצה שם פיגוע טרור אדיר, בהקשר העיראקי או פיגוע של אלקאעדה. החתונה עצמה נערכה במלון “ארבע העונות” שבעיר, אלא שהחתונה הזו גם מעוררת ויכוח במצרים על “זכותו” של ג’מאל מובארק לא רק להתחתן, אלא גם לרשת את מצרים. ואכן, בכיכר טלעת חרב, שבמרכז קאהיר, נערכה במקביל ובאותה שעה “חתונה” אלטרנטיבית של האופוזיציה המצרית, בקריאה הקצבית: “מברוכ יא ג’ימי… חדיג’ה אה, מצרים לא” (כלומר חדיג’ה – כן, אך לא מצרים).
החתונה נערכה בסגנון החתונות הרגיל של בתי מלון, כאשר כזמרי החתונה הוזמנו , כמובן, בכל זאת זו משפחת המלוכה במצרים, שני הזמרים המפורסמים ביותר של הנוער הערבי: עמר דיאב והאני שאכר. בין המוזמנים: כל ממשלת מצרים, ובראשה מזכ”ל הליגה הערבית עמר מוסא, שר החוץ אחמד אבו אלריט, ג’מאל סאדאת, בנו של הנשיא הקודם אנואר סאדאת, ועד הנישואין מול רושם הנישואין היה לא אחר מאשר שר המוחבראת (בטחון הפנים) המצרי, עומר סלימאן, אחד האנשים הקרובים ביותר לנשיא.
וכמה עלתה שמלת הכלולות? מתברר שזו גם סוגייה פוליטית. האופוזיציה במצרים טענה כי לאור התמונות, וכיוון שידוע כי השמלה הזו עוצבה בידי מעצב האופנה הלבנוני הנודע בעולם, אילי סעב, היושב בפאריז, מחירה לא פחות מ-27 אלף דולר. כלומר ביזבוז, נהנתנות ושחיתות. לא נמסרה תגובה לטענה זו, אך אילו הם מחיריו של מעצב זה.
הפורומים והטוקבקים הערביים געשו, כמובן, בשל החתונה כל סוף השבוע. הרוב המוחלט בירך בשמחה, ואין הרבה שמחות למצרים בימים אלה, מדינה ההולכת ושוקעת במשבר כלכלי אפור וכואב.לא חייבים לדעת ערבית כדי להבין את המילה הבאה:
مبرووووووووووك דהיינו, מברוכ, עם הילהולים.
ואם היו כאלה שמתחו ביקורת, רבים רבים טענו שאין לערב פוליטיקה ביום המאושר בחיי הזוג.
אך היתה ביקורת, קודם כל בשל שאלה הירושה. הנשיא מובארק מתבגר (אגב, הנישואי נערכו בדיוק ביום בו נולד, 4 במאי 1928), מכאן שבשנה הבאה יהיה בן 80. הוא לא מסתיר את תשוקתו למנות את בנו ג’מאל במקומו, ואכן ג’מאל הוא כוכב עולה במפלגת השלטון, אך לצבא, לציבור ולתקשורת הפרטית במצרים קשה לקבל זאת. מצרים הגאה בכל זאת הרבה יותר מפותחת מעיראק או סוריה, שם הנשיאים המליכו את בניהם.
“עזוב את עניין הירושה” צעקו לו אנשי שמאל, שהקימו חתונה אלטרנטיבית בקאהיר, בשעה שהחתונה עצמה התקיימה בארם א-שייח. “זכותך להתחתן, אך לא לרשת אותנו”.
מאמרים נלווים: מה מובארק ידע?