ערוץ ההרצאות
ד"ר גיא בכור
Gplanet
Gplanet
התחברות
  • שלום 
    • המינוי
    • עריכת פרופיל
    • תשלומים
    • התנתק
  • ניווט
    • ערוץ ההרצאות
    • מבזקים
    • 💰 הכספת
    • המאמרים הגדולים בסדר כרונולוגי
    • המזרח התיכון
    • מדד האיומים הבטחוניים
    • עתיד אירופה
    • ללמוד את סודות ההצלחה
    • פרשנות
    • פנקס אקטואליה
    • ישראל
    • טרור וביטחון
    • כלכלה
    • חדשות
    • חוקי המזרח התיכון
    • בונים את ישראל
    • חשיבה אסטרטגית
    • חשיבה היסטורית
    • חשיבה אמנותית
    • האוטוביוגרפיה הנכתבת
    • מה חשוב
    • תקשורת
לא נמצאו תוצאות
הצג את כל התוצאות
  • צור קשר
יום רביעי, 14 באוקטובר, 2026
ג׳ במרחשון תשפ״ז
לטלגרם
🏆 הכספת
ניוזלטר
הזמנת הרצאה גיא בכור
Gplanet
    • המינוי
    • עריכת פרופיל
    • תשלומים
    • התנתק
התחברות
"מוות לדיקטטור אחמדינג'אד", השואה, נאצים, ואיראן שלא הכרתם

"מוות לדיקטטור אחמדינג'אד", השואה, נאצים, ואיראן שלא הכרתם

09/10/2007
שתףבדוא"לברשת X
שלח בוואטסאפ


אחמדינג’אד בעיר הגדולה: עשרה פרדוקסים על הנשיא הצבעוני של איראן

מאת ד”ר גיא בכור

שתי התופעות שעליהן אספר עכשיו לא יכולות לקרות בשום מדינה ערבית, גם לא אלה שיש לנו איתן חוזה שלום, רק באיראן. האם מתאים הדבר לתסריט המוגמר שלנו את איראן, שהיא משכן השטן, ובזה נגמר העניין? לא ולא. איראן גדולה מידי, פלורליסטית ופתוחה מידי מכדי להכתירה כמשכן הרוע ,וזהו.


 


דווקא באיראן החומייניסטית של הנשיא האנטישמי אחמדינג’אד משודרת כל יום שני בערב, בטלוויזיה הרשמית, מייד לאחר החדשות, ועוד בחודש רמדאן, הסידרה האוהדת ביותר ליהודים, ששודרה אי פעם במרחב המוסלמי.  הסידרה הזו, בת 50 פרקים, נקראת “ללכת לשום מקום”, והיא עוסקת לא פחות ולא יותר מאשר בסיפור השואה היהודית באירופה, לפרטיו. הסידרה זוכה לעניין עצום של הציבור האיראני כולו.


 


העלילה מתארת רומן בין צעירה יהודיה בשם שרה שטרק, לבין צעיר איראני ממוצא פלסטיני בשם חביב פארס, העובד בשגרירות האיראנית של השאה בפאריז.


השניים מתאהבים בעת לימודיהם באוניברסיטה בפאריז, אלא שאז נכבשת פאריז בידי הנאצים. הסרט מתאר בפירוט, דרך עיניה של שרה, את הגזירות על היהודים, את סיבלם, ומאזכר כיצד אוספים אותם להשמדה. הסרט מראה את היהודים עם טלאי צהוב, ובשיאו ממלט הדיפלומטי האיראני הצעיר את שרה ואת אימה באמצעות מסמכים קונסולאריים איראניים שהוא מספק להן. העלילה נמשכת באיראן של ריזא פהלווי, אביו של השאה האחרון. את שרה מגלמת שחקנית צרפתיה בשם נטלי מאתי. העלילה ממשיכה, ושרה נמצאת כעת בטהראן של שנות הארבעים.


 


מדובר בשורה של תקדימים. בעניין היהודי, בעניין השואה, באביו של השאה, שזוכה לסוג של שיקום היסטורי, בגרמנים, בצרפתים של מלחמת העולם השנייה, וברוע האדם.


להזכיר, מדובר בטלוויזיה הממלכתית, והבמאי וכותב התסריט, חסן פתאחי, ציין כי הוא מצא ספרים על מאמצים של דיפלומטים איראניים להציל אלפי יהודים בצרפת וברומניה, ולהבריחם מציפורני הנאצים. לדבריו החל לכתוב את הסידרה הרבה לפני שעלה אחמדינג’אד לשלטון.


כל זה קורה בארצו של מי שטוען כי השואה לא היתה, טענה הזוכה להסתייגות רחבה באיראן של היום.



בעולם הערבי, שבו הפורטוקולים של זקני ציון נמכרים בחנויות הספרים לצד הביוגרפיה של היטלר, סידרה שכזו לעולם לא היתה מתרחשת. זה העולם הערבי, שבו נאסר סרטו של שפילברג “רשימת שינדלר” להקרנה, אפילו במצרים.



דרך אגב, האם המערב צריך לחזק את הסטודנטים האלה? לא, ואסור להתקרב, כי כל חיזוק שלהם יצייר אותם כבוגדים בארצם. המערב חייב לתגבר את המדייה הטלויזיונית והאינטרנטית לעבר איראן, תוך הצגת החיים הטובים שיכולים היו להיות למדינה, ללא טירוף החומייניסטים. 



*


 


“מוות לדיקטטור” הופכת להיות סיסמה שמלווה את אחמדינג’אד יותר ויותר כאשר הוא מבקר באוניברסטיאות של טהראן, מעוז האינטליגנציה האיראנית, ואל תקלו בכך ראש. המהפכות נולדות באיראן  – באוניברסיטאות.


שלשום הגיע אחמדינג’אד לביקור באוניברסיטת טהראן, וכדי שלא יקרה מה שקרה כאשר ביקר בדצמבר באוניברסיטת אמיר-כביר בטהראן, הביקור הפעם הוכן מראש.


בדצמבר הופתע אחמדינג’אד מעשרות סטודנטים שהפריעו לשיחתו באוניברסיטה בקריאות “מוות לדיקטטור” ושרפו את תמונותיו לנגד עיניו. הפעם הבולשת סיננה את הסטודנטים שזכו להיכנס לאולם “אמין” שבאוניברסיטה.


אחרים, בין 100 לפי גרסה רשמית לאלף לפי גרסת המארגנים, עמדו בחוץ והפגינו נגד אחמדינג’אד. בצעקות “מוות לדיקטטור”, ו”למה רק בקולומביה? גם לנו יש שאלה”, לעניין הופעת אחמדינג’אד באוניברסיטת קולומביה בניו יורק, שם כינה אותו בפניו נשיא האוניברסיטה דיקטטור, ועלב בו.


 


מי שמארגן את הפגנות הסטודנטים הוא “המשרד לחיזוק הסולידריות בין הסטודנטים”, שדיווח כי המשטרה החשאית באיראן ערכה מעצרים בין הסטודנטים שהפגינו נגד אחמדינג’אד בדצמבר, וחלקם סולק מהאוניברסיטה. אחמדינג’אד נמצא עכשיו בעיצומו של גל טיהורים באוניברסיטאות של איראן, לסילוק גורמים רפורמיסטיים. הוא זוכה לביקורת רבה בטהראן על רקע זה. הפגנה כזו נגד הנשיא, עם קריאות כאלה, לא היתה יכולה להתקיים בשום מדינה ערבית.


 


אני חושב לעצמי, עד כמה אמיצים צריכים הסטודנטים האלה להיות, ואני מעריך אותם על כך מאוד; ועד כמה מפונקים המפגינים אצלנו, ולא משנה על מה. בטהראן הם מפגינים על החירות ממש, על חייהם.



*



ההוכחה שארה”ב ויתרה על תקיפת איראן: האם היא נטשה אותנו
?

חדשות רעות למחנה המתון במזרח התיכון

ובאשר לעניין הגרעין והסנקציות: חודש נובמבר מתקרב, וההחלטה מתקרבת. כפי שקלטנו באתר שלנו מייד, ארצות הברית ירדה מעניין התקיפה נגד איראן. או שבוש התעייף, או שמזכירת המדינה, קונדוליסה רייס, שכנעה אותו לרדת מהעניין הצבאי. הפוך למה שסברתם, דווקא צרפת ובריטניה הן הלוחצות עכשיו להשאיר את אופציית התקפה פתוחה, ולא להסתפק בסנקציות. לעמדה הברורה הזו של צרפת, שכבר גרמה למתח עם טהראן, הצטרף אתמול ראש הממשלה הבריטי, גורדון בראון, כאשר אמר אתמול במסיבת העיתונאים החודשית שלו באשר לאפשרות תקיפה צבאית של המערב על איראן: “כל האפשרויות פתוחות”.



הערה אינפורמטיבית: בזכות המודעות – האתר שלנו מתקיים.  




מהי נקודת השבירה של האיראנים? 

סוד הספר הנעלם, ופצצת האטום האיראנית

image_print
נתחשלחצייץ
מאמר קודם

סודות המזרח התיכון: ארבע שיטות כיצד ליצור הרתעה צבאית

המאמר הבא

מרבית המבוקשים פשוט סידרו אותנו. מה על ממשלת ישראל לעשות?

המאמר הבא
מרבית המבוקשים פשוט סידרו אותנו. מה על ממשלת ישראל לעשות?

מרבית המבוקשים פשוט סידרו אותנו. מה על ממשלת ישראל לעשות?

חדשות אחרונות

דרמטי, חדש! ישראל ממריאה בתוצר ובתוצר לנפש, ראו מול אירופה הקורסת, ולא תאמינו

13/10/2026
תור הזהב עם ספרד חוזר? כבר בחודש הבא? הרבה הפתעות

תור הזהב עם ספרד חוזר? כבר בחודש הבא? הרבה הפתעות

12/10/2026
החזון שאיש לא האמין שיקרה: שיבת ציון, ורוב העם היהודי יחיה בקרוב בישראל

החזון שאיש לא האמין שיקרה: שיבת ציון, ורוב העם היהודי יחיה בקרוב בישראל

10/10/2026
עכשיו אפשר לצפות בכל השידור החי: איראן לקראת הכרעה או קריסה? ועכשיו במבצע מטורף

🟠🔴 בשל המצב, מחירי המינוי בג’יפלאנט ירדו. למה להצטער אחר כך?

08/10/2026
חשיפה: המפה החדשה של הנשק הישראלי?

חשיפה: המפה החדשה של הנשק הישראלי?

07/10/2026
עם קהל שיא: אפשר לצפות עכשיו בשידור החי החדש: מלחמת הג’יהאד לכיבוש אירופה תחל באביב?

עם קהל שיא: אפשר לצפות עכשיו בשידור החי החדש: מלחמת הג’יהאד לכיבוש אירופה תחל באביב?

06/10/2026
צרפת, הקריסה הגדולה. נגמר הכסף? על משל האיילה והנמר

צרפת, הקריסה הגדולה. נגמר הכסף? על משל האיילה והנמר

05/10/2026
הצמיחה השנתית ישראל מול צרפת, ואז מבינים

הצמיחה השנתית ישראל מול צרפת, ואז מבינים

03/10/2026
  • 54.1k Fan

להירשם לניוזלטרים כדי לקבל עדכונים ראשונים!

Gplanet

  • הצהרת נגישות
  • תנאי שימוש
  • על האתר

© כל הזכויות שמורות
Gplanet - אתר האקטואליה והפרשנות של ד"ר גיא בכור.
אחסון אתרים: הוסט סנטר - בניית אתרים בוורדפרס

לא נמצאו תוצאות
הצג את כל התוצאות
  • דף הבית
  • החשבון שלי
  • הרשמה
  • קטגוריות
    • ערוץ ההרצאות
    • מבזקים
    • הכספת 💰
    • המאמרים הגדולים בסדר כרונולוגי
    • המזרח התיכון
    • מדד האיומים הבטחוניים
    • פרשנות
    • עתיד אירופה
    • פנקס אקטואליה
    • ישראל
    • טרור וביטחון
    • כלכלה
    • חדשות
    • חוקי המזרח התיכון
    • בונים את ישראל
    • חשיבה אסטרטגית
    • חשיבה היסטורית
    • חשיבה אמנותית
    • תקשורת
    • האוטוביוגרפיה הנכתבת
    • מה חשוב
  • צור קשר
  • ניוזלטר

© כל הזכויות שמורות
Gplanet - אתר האקטואליה והפרשנות של ד"ר גיא בכור.
אחסון אתרים: הוסט סנטר - בניית אתרים בוורדפרס

[wptelegram-ajax-widget widget_width="100%" widget_height="700"]

דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

הצהרת נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס